IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PUSTI SNOVI VOŽDA IZ LAKTAŠA: “Ja ću sigurno gledati nezavisnost Republike Srpske”… (foto, video)

“Priznajem da sam otišao kod Vladimira Putina iz nekog svog zdravog razuma i ići ću ponovo u septembru…”

LUKA LUKA: BiH, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 27. VII 2022… 11: 28… PUSTI SNOVI VOŽDA IZ LAKTAŠA: “Ja ću sigurno gledati nezavisnost Republike Srpske”… (foto, video)

Milorad Dodik prognozirao je kako će još za njegova života Republika Srpska postati samostalna država ustvrdivši kako su se okolnosti promijenile pa će se proces secesije od BiH moći ubrzati.

Dodik: BiH ne može opstati

“Ja ću (nezavisnost RS-a) gledati sigurno. Procesi se ubrzavaju i ovo što se događa u Sarajevu govori da muslimanski politički zahtjevi nisu više tako bjanko rješivi. Neki drugi prodiru i oni će dovesti do neke nove strukture”, kazao je Dodik u intervjuu za televiziju Una.

Kazao je kako BiH ne može opstati jer o tome nema unutarnjeg dogovora tri naroda, što onda otvara put otcjepljenju RS- a. Potporu za svoje tvrdnje našao je i u prosvjedima protiv visokog predstavnika Christiana Schmidta, organiziranim ove sedmice u Sarajevu zbog najavljenih izmjena izbornog zakona.

Čitaj još:   ZVANIČNA POTVRDA: MIKA Aleksić, ostaje iza rešetaka, prijeti dugo godina robije... (foto)

Rekao je kako je to pokušaj rušenja ustava na ulici, iako je istaknuo kako osobno ne podržava bilo kakvu mjeru koju bi nametnuo visoki predstavnik jer ne priznaje njegov legitimitet. Najavio je i kako će se uskoro sastati s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom za kojeg je ponovo imao samo pohvalne riječi.

“Ovi zapadnjaci ne poštuju teritorijalni integritet BiH”

“Priznajem da sam otišao kod Vladimira Putina iz nekog svog zdravog razuma i ići ću ponovo u septembru. Svaki put kao i ovaj posljednji, Putin je rekao da podržava dejtonski mirovni sporazum i međunarodno pravo, ali i da poštuje i podržava teritorijalni integritet BiH. Ali ovi zapadnjaci ne poštuju teritorijalni integritet BiH nego hoće napraviti unitarnu, centraliziranu zemlju koja ne može funkcionisati”, kazao je Dodik.

Uvjeren je da će suvereno pobijediti na izborima u oktobru, kada će se natjecati za poziciju predsjednika RS- a…

BONUS VIDEO: Dodik: Ja sam čovjek srpskog naroda i Republike Srpske…

IZVOR (SB)

Čitaj još:   Studija, koja potvrđuje: Da ispijanje više od pet šoljica kafe ne šteti arterijama srca...
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more