IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO: Velika akcija policije, među uhapšenima i bivši pripadnik SIPA- e… (foto, video)

Pripadnici MUP- a Kantona Sarajevo su uhapsili dvije osobe, a za trećom se i dalje traga…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti, utorak, 20. IX 12: 35… SARAJEVO: Velika akcija policije, među uhapšenima i bivši pripadnik SIPA- e… (foto, video)

Uhapšeni su Admir Arnautović (42) i pripadnik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH (DKPT) Fahrudin Gačanović koji je godinama radio u SIPA- i, a prije nekoliko mjeseci prešao u DKPT.

Policija i dalje traga za trećom metom ove akcije, a to je Adnan Maglić. Za njim je raspisana operativna potraga jer nije zatečen na adresi stanovanja.Arnautović i Maglić se terete za krivična djela organizovani kriminal u vezi s neovlaštenim prometom opojnim drogama, dok je Gačanović osumnjičen za krivično djelo “povreda tajnosti postupka” i to u vrijeme dok je bio pripadnik SIPA- e…

Iz DKPT su kazali da snažno podržavaju tužilaštvo i policijske agencije u sprovođenju zakona i svim radnjama koje poduzimaju protiv osoba koje krše zakon. Tokom akcije izvršeni su pretresi i hapšenja pod nadzorom tužilaštva BiH.

Čitaj još:   KAHRIMANMARAŠ: Nehir Ilkova, trudnica u devetom mjesecu trudnoće spašena ispod ruševina 40 sati nakon zemljotresa... (foto, video)

“Na osnovu naredbe Suda BiH izvršeni su pretresi na tri lokacije na području Kantona Sarajevo, na kojima su pronađeni i privreemeno oduzeti predmeti izvršenja krivičnih djela”, saopšteno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Ova akcija je, prema prvim informacijama, samo jedna u nizu koju sprovodi posebni tim MUP- a koji je formirao komesar Nusret Selimović. Oni su u svakodnevnom kontaktu s FBI-jem i Europolom uz čiju pomoć mjesecima dekodiraju kriptovane telefone i razmjenjuju podatke o kriminogenim osobama…

BONUS VIDEO: UHAPŠEN ADMIR ARNAUTOVIĆ ŠMRK- Velika akcija policije u Sarajevu, traga se za Maglićem

IZVOR agencije AA

PROGNOZA ZA PETAK: Oblačno, mjestimično sa pojačanom kišom…

U Bosni će danas biti pretežno oblačno, mjestimično sa pojačanom Read more

SARAJEVO Borci probili zaštitnu ogradu…

Vlada FBiH danas se izjasnila na upućene amandmane zastupnika u Read more

SARAJEVO BOJKOT: HDZ i Klub Hrvata poteže pitanje VITALNOG NACIONALNOG INTERESA…

Izjašnjavanje o navedenom zakonu bi trebalo biti po hitnoj proceduri, Read more