IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KIJEV: Legendarni fudbaler Ševčenko bio u vozu tokom granatiranja- nekoliko sati bila je vječnost… (foto, video)

Najbolji ukrajinski fudbaler svih vremena Andrij Ševčenko na društvenim mrežama objavio je da je danas bio u vozu tokom ruskog granatiranja. On je kazao da mu je “tih nekoliko sati bila vječnost”.

“Rusija je danas lansirala 80 raketa i 12 dronova kamikaza na Ukrajinu. Kijev, Harkov, Zaporožje, Černigov, Sumi, Krivi Rog, Dnjepar…

Ovo granatiranje sam zatekao u vozu koji je stao usred polja. A tih nekoliko sati bila je vječnost. Želim da kažem jednu stvar– Ukrajince neće slomiti nikakvi projektili, granatiranje ili napadi”, naveo je ukrajinski fudbaler na Instagramu.

Poručuje da im “mogu oduzeti kuće i čitave ulice, ali ne i dostojanstvo, hrabrost i želju za slobodom”.

“Mi ćemo braniti Ukrajinu. Pjevaćemo pod granatiranjem, kao što su Kijevljani danas u metrou. Borićemo se dok ne pobijedimo. Ovog veoma mračnog dana, zahvaljujemo se svakome od vas koji dijeli ovo putovanje s nama. Šta god da osjećate danas, bilo da je to empatijska zabrinutost, ljubav i simpatija prema Ukrajini ili očaj, ljutnja i bijes prema našem neprijatelju, neka se vaše emocije pretvore u donacije. Neka postanu još jedan korak ka našoj zajedničkoj pobjedi”, napisao je Ševčenko.

Čitaj još:   NENAD ČANAK ušao u UKRAJINU, želi informacije iz prve ruke...

izvor: cdm.me