IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Počeo protest ”IMA NAS”- Vujačić: DRITANE Abazoviću izađi, da nas prebrojiš (FOTO/ VIDEO)

İspred Skupštine Crne Gore počeo je drugi protest “Ima nas” intoniranjem himne. Građani traže povlačenje izmjena Zakona o predsjedniku Crne Gore, dogovor oko izbora sudija Ustavnog suda i održavanje vanrednih parlamentarnih izbor.

Student Ilija Vujačić poručio je da će okupljanja ispred Skupštine trajati sve dok su iz vlasti gluvi na zahtjeve demonstranata.

„Možda nas još broje, pa nemaju kad“, istakao je on.

Pozdravio je i 1.262 policajca koji obezbjeđuju večerašnji skup.

„Vjerujte mi, među njima je dostina onih koji bi večeras bili sa ove strane ograde. I biće ako nam zatreba“, dodao je Vujačić.

Pozvao je okupljene da pozdrave i poslanike, kako je kazao – takozvane većine.

„Vjerujem da nas gledaju. Pozdravimo i njihove odluke i bezuspješne pokušaje da nas nema, da nas ubijede da se drugačije zovemo, da smo komunistička izmišljotina, i da ćemo nestati. Pozdravljam i ovu takozvanu tehnicku Vladu.

I predsjednika iste, red je, pozdravio je i on nas. Izađite predsjedniče Vlade pred svoje građane, da čujete kako pjeva sloboda. Pošto smo za Vas samo broj, izađite i prebrojte nas sami“, poručio je on.

Čitaj još:   Migranti u bosanskoj mećavi: “Pomozite nam, umrećemo...” (foto i video)

Mrvaljević: Ekstremni smo, jer ekstremno volimo jedinu domovinu…

Na početku večerašnjeg skupa, čelnik Foruma slobodnih građana “Luča” Nebojša Mrvaljević kazao je kako novi protest predstavlja novu luču u mraku kojim je Crna Gora obuzeta.

“Budimo iskreni i priznajmo da smo ekstremisti. Jer ekstremno jako volimo jedinu domovinu – Crnu Goru. Jer ekstremno postojano stojimo na braniku njenog prava, slobode i časti, crnogorske istorije i njenih temeljnih vrijednosti i ustavnog uređenja…

Jer smo ekstremno jaka odbrana jedinstva njenih naroda, vjera i građana i evropskih vrijednosti koje baštine. Jerekstremno dobro odolijevamo i odolijevaćemo svakom pokušaju provokacije i radikalizacije kakvu priželjkuju Jole i njemu slični“, istkao je on.

Podsjetio je na slučaj uhapšenog Cetinjanina Dejana Turčinovića.

„Stojimo jedan uz drugoga, onako jako, kako Vas pozivam da stanemo uznašeg dobrog, nesalomivog, vrijednog i hrabrog brata iz Prijestonice, Dejana Turčinovića, krivog jer je ekstremno hrabar iskren. Ne vežu se sokolovi – apaluz za Dejana“, poručio je Mrvaljević uz gromoglasan aplauz okupljenih.

izvor: analitika.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more