IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BLOKADA LETA 200 NAVIJAČA „LAVICA“: Uprava podgoričkog aerodroma pokušava da spriječi odlazak za Ljubljanu… (foto)

Oko 200 navijača spremno je da sjutra otputuje za Ljubljanu, gdje će bodriti rukometašiće reprezentacije Crne Gore u utakmici za bronzanu medalju, na Evropskom prvenstvu. Međutim, opstrucije za održavanje leta pravi uprava Aerodroma Podgorica, koja još nije dala dozvolu za ovaj let.

Čarter let treba da realizuje hrvatska kompanija „Trade air“, a platio ga je jedan od sponzora rukometne reprezentacije Crne Gore.

Portal Standard je pokušao da kontaktira PR tim Aerodroma Crne Gore u vezi sa dobijenim informacijama o opstrukcijama službi podgoričkog aerodoroma, koje nijesu odobrile – prvo polijetanje ovog aviona u ranim jutarnjim satima iz Podgorice za Ljubljanu, a onda i povratak sjutra veče, jer je navodno planiran poslije zatvaranja aerodroma

. Međutim, obaviješteni smo preko dežurnog broja da PR tim ne radi vikendom, te da im se obratimo u ponedjeljak.

Standard je takođe kontaktirao i kompaniju „Trade air“, iz koje su saopštili da je zaista jako čudno ponašanje aerodormskih službi u Podgorici, ta da na takvo postupanje nijesu naišli nigdje do sada.

Svakako, iz ove kompanije vjeruju da će let ipak biti održan u nedjelju.

„ Prvo nam nijesu odobrili satnicu za polijetanje, sa objašnjenjem da u jutarnjim satima imaju povećan obim posla sa većim brojem letova i da ne mogu opslužiti i naše putnike. Potom je odbijena i satnica za slijetanje sa objašnjenjem da aerodrom u tom terminu nije otvoren, iako poslije zatvaranja aerodroma postoji tarifiranje za otvorenost koje se plaća po satu“, objasnili su u ove kompanije.

Kako bi let bio održan i oko 200 navijača iz Podgorice ipak otišlo da bodri „zlatne lavice“, iz „Trade air“ će učiniti sve da se prilagode novim uslovima. Odlazak iz Podgorice za Ljubljanu će najvjerovatnije biti u nedjelju oko podneva, a povratak u okviru redovnog radnog vremena na podgoričkom aerodromu.

Čitaj još:   Bivšu predsjednicu Vrhovnog suda Vesnu Medenicu, čuvaju četiri zatvorska policajca, u stabilnoj je zdrastvenom stanju... (foto, video)

Ovim povodom jutros se oglasio i rukometni savez:

Rukometni savez Crne Gore želi da upozna javnost sa pojedinostima vezanim za planirani čarter za Ljubljanu koji je jedan od naših sponzora, planirao da obezbijedi za navijače za posljednji takmičarski dan na Evropskom prvenstvu.

Naime, s obzirom na termine odigravanja utakmica u nedjelju, povratak čartera za Podgoricu planiran je u kasnim večernjim satima, odnosno nakon 23 sata, do kada je kako smo dobili informaciju iz Aerodroma Crne Gore, krajnji dozvoljeni termin za slijetanja aviona na aerodromu u našem glavnom gradu.

Predstavnici kompanije koja planira da organizuje čarter u više navrata dali su garancije za pokrivanje dodatnih troškova izazvanih kasnim slijetanjem aviona na aerodrom u Podgorici, a iz uprave Aerodroma opet su dobili negativan odgovor, uz obrazloženje da slijetanje ipak, neće biti omogućeno nakon 23 sata.

Savez ovu priliku koristi da apeluje na Aerodrome Crne Gore da ulože dodatne napore kako bi izašli u susret i omogućili da što veći broj navijača podrži „lavice“ u nedjelju u borbi za bronzanu medalju.

Čitaj još:   MELANIJA napušta TRAMPA, ali MEDO je uz njega!!!

Podsjetimo, u prvom polufinalu, naša selekcija poražena je od Danske, rezultatom 23:27.

Meč za treće mjesto u nedjelju pratićemo u 17:45 časova, dok će finale, u kojem će igrati Norveška – Danska, početi u 20:30 časova.

izvor: standard.me

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

GRK KOJI JE IZBACIO NOLETA: Sebi rekao MRTAV SAM, otac ga spasao SIGURNE SMRTI

OVO JE Životna priča tenisera Stefanos Cicipasa 19- godišnjaka je Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more