IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

AL RAYYAN: SAD- WALES 1: 1, Bale iz penala spasio Wales… (foto)

SAD i Wales remizirali su rezultatom 1: 1 u utakmici prvog kola skupine B. Pogodak je za Amerikance postigao Timothy Weah u 36. minuti, dok je za Wales jedini strijelac bio Gareth Bale, koji je zabio iz penala u 82. minuti.

AL RAYYAN: Svijet, Sport, vijesti, utorak 22- XI- 00: 24… AL RAYYAN: SAD- WALES 1: 1, Bale iz penala spasio Wales… (foto)

Fudbalske reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država i Velsa odigrale neriješeno 1: 1 u prvom kolu grupe “B“ Svjetskog prvenstva koje se igra i Kataru.

Amerikanci su dosta bolje otvorili utakmicu na stadionu “Ahmad bin Ali“ u Al- Rayyanu, pa su i stvorili nekoliko jako dobrih prilika, ali je velški golman Wayne Hennessy sjajno reagovao i sačuvao mrežu. Ipak, u 36. minuti bio je nemoćan.

Nakon odličnog proigravanja Christiana Pulisica sam pred Hennessyja je istrčao Timothy Weah, koji je bio neumoljiv i pogodio je za vodstvo SAD- a.

Čitaj još:   SERGEJ TRIFUNOVIĆ IZ DUBROVNIKA: Optužio Vučića za ubistvo Ivanovića, najavio kandidaturu za predsjednika SRBIJE... (foto)

Velšani su zaigrali mnogo bolje u drugom poluvremenu, a to im se isplatilo u završnici utakmice. Kada su pogotkom kapitena Garetha Balea u 82. minuti iz penala izjednačili na 1: 1.

Prethodno je i Ban Davies imao sjajnu priliku da postigne gol, ali je njegov pokušaj glavom sa sedam-osam metara fenomenalno zaustavio američki golman Matt Turner.

U prvom današnjem duelu grupe “B“ Engleska je deklasirala Iran rezultatom 6: 2.

izvor iBalkan.net/ agencije