IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŠAVNIK- Propao i osmi pokušaj: Prekinuto glasanje i u zgradi Opštine i u Kruševicama… (foto, video)

U Šavniku je danas osmi put prekinuto ponovljeno glasanje na dva biračka mjesta– u zgradi Opštine i Kruševicama…

ŠAVNIK: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 11- XII- 09- 34… ŠAVNIK- Propao i osmi pokušaj: Prekinuto glasanje i u zgradi Opštine i u Kruševicama… (foto, video)

Glasanje na oba mjesta je prekinuto jer članovi biračkog odbora iz koalicije Za budućnost Šavnika nisu dozvolili da biračko pravo ostvare osobe koje nisu iz Šavnika.

Član biračkog odbora u zgradi Opštine iz koalicije Za budućnost Šavnika Dalibor Šćepanović precrtao je dvadesetak glasačkih listića. Na ova dva biračka mjesta pravo glasa ima 541 birač. Biračka mjesta bila su otvorena u sedam sati.

 Sa biračkog mjesta u zgradi Opštine OIK- u je razdužen sav izborni materijal. Glasanje neće biti nastavljeno jer je uništen dio materijala, odnosno dvadesetak glasačkih listića.

Pripadnici policije obišli su biračko mjesto nakon prekida i obavijestili predsjednika biračkog odbora Marka Božovića i člana Dalibora Šćepanovića da u odeljenju bezbjednosti Šavnik daju izjavu.

U zgradi opštine glasanje je prekinuto zbog Roberta Šalera, kazali su portalu RTVNK u biračkom odboru.

Čitaj još:   JUTARNI. hr: PUTINOV PLAN– PROZAPADNA CRNA GORA MORA NESTATI... (foto)

Šaler je upisan u birački spisak, ali nije stanovnik Šavnika.

Na tim biračkim mjestima je u prethodnih sedam izbornih ciklusa prekinuto glasanje, nakon što pojedini članovi biračkih odbora nijesu omogućili glasačima da ostvare biračko pravo.

Iz Vrhovnog državnog tužilaštva naveli su da Osnovno državno tužilaštvo u Pljevljima, povodom održavanja izbora u Šavniku, preduzima sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti, u svim situacijama u kojima postoji sumnja da je učinjeno krivično djelo koje se goni po službenoj dužnosti.

BONUS VIDEO: POLICIJA I ČLANOVI BIRAČKOG ODBORA

izvor Standard.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more