IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PORUKA NACIJI- MILO Đukanović o raspuštanju Parlamenta: Veoma striktno tumačim moja prava i obaveze, osluškujem mišljenja pravnika… (foto, video)

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović na konferenciji za medije poručio je da ostaje pri ocjeni da su izmjene i dopune Zakona o predsjedniku neustavne.

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, subota, 17- XII- 14- 34… PORUKA NACIJI- MILO Đukanović o raspuštanju Parlamenta: Veoma striktno tumačim moja prava i obaveze, osluškujem mišljenja pravnika… (foto, video)

“Suočen sam sa izazovom da parlamentarna većina krši Ustav, međutim, nijesam želio i da sam uradim slično. Zato, napominjem, odgovornost za primjenu ovog Zakona snose oni koji su ga izglasali”, jasan je Đukanović. Odgovarajući na pitanje da li će ponovo pokrenuti konsultacije o mandataru, Đukanović ističe da ne želi da učestvuje u implementaciji neustavnog zakona.

MILO Đukanović je podsjetio na stav Venecijanske komisije da se izmjene ovog Zakona ne usvajaju dok Ustavni sud ne bude operativan.

Bonus video: Odgovor predsjednika Đukanovića na pitanje o zajedničkom dogovoru oko sudija Ustavnog suda…

“U mišljenju Venecijanske komisije, podsjeća, stoji da bi Zakon izazvao probleme ustavnosti. Svjestan sam da u uslovima visokih tenzija postoje različita očekivanja kako da se odredim prema ovom aktu”, dodaje Đukanović i ističe da podržava stavove građana na protestima.

“Potpisaću Zakon, a odgovornost nek snose oni koji su ga izglasali”

Kako kaže, ipak je donio odluku da Zakon potpiše.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 20. jul 2021. godine

“Suočen sam sa izazovom da parlamentarna većina krši Ustav, međutim, nijesam želio i da sam uradim slično. Zato, napominjem, odgovornost za primjenu ovog Zakona snose oni koji su ga izglasali”, jasan je Đukanović.

Odgovarajući na pitanje da li će ponovo pokrenuti konsultacije o mandataru, Đukanović ističe da ne želi da učestvuje u implementaciji neustavnog zakona.

“Sada većina u Parlamentu preuzima odgovornost”, dodaje on…

BONUS VIDEO: “Podržavam proteste, drago mi je da nema nasilnih demonstracija”

MILO Đukanović je rekao da u DPS-u postoji i jedinstveni stav po pitanju protesta. Kako kaže, dok god je bilo moguće u institucijama donositi odluke, taj put smatrao je najcjelishodnijim. Međutim, sada ta mogućnost, poručuje, više ne postoji.

“Drago mi je da nemamo nasilnih demonstracija. Odlukom Skupštine da zakonom mijenja Ustav, izgubio se smisao Parlamenta, jer takva odluka ruši ustavno-pravni poredak”, kazao je on.

BONUS VIDEO: Odgovor predsjednika Đukanovića na pitanje o stavu partije povodom protesta ”Ima nas”

Kada je u pitanju Ustavni sud, Đukanović samtra da su za dogovor o ovoj instituciji potrebne dvije strane koje će sjesti razgovarati.

“Može se izabrati Ustavni sud za 30 do 40 dana ako ima dobre volje, koje do sada očigledno nije bilo kod parlamentarne većine”, stava je Đukanović.

Dodao je i da pažljivo osluškuje mišljenja pravnika o pitanju ukaza o raspuštanju parlamenta.

Čitaj još:   PAO INSPEKTOR SIPE, DARKO: Od dilera iznuđivao pare za zaštitu...

“Veoma striktno i konzervativno tumačim moja prava i obaveze, pa i kada je riječ o raspuštanju parlamenta”, kaže Đukanović.

Bonus video: Odgovor predsjednika Đukanovića na pitanje da li ima ovlašćenje da raspusti Parlament

izvor Antena M

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more