IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Po potjernici Interpola u Srbiji uhapšen Nikšićanin Nebojša Bošković nakon gotovo dvije godine skrivanja…

Policije Crne Gore i Srbije 16. januara uhapsile su u Kraljevu Nebojšu Boškovića (58) međunarodno traženo lice iz Nikšića.

Bošković se potražuje na osnovu međunarodne potjernice NCB Interpol-a Podgorica radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od tri godine i pet mjeseci na osnovu naredbe Višeg suda u Podgorici zbog krivičnih djela kriminalno udruživanje i prevara.

“Bošković se potraživao međunarodnom potjernicom od marta 2021. godine jer je proglašen krivim da je u prvoj polovini 2013. godine organizovao kriminalnu organizaciju zajedno sa  Črtomirom Masaričem , koji je dovodio u zabludu službenike banaka iz više zemalja da transferišu novac na račune više fizičkih lica u Crnoj Gori, Hrvatskoj i Sjevernoj Makedoniji, a koje je za ovu kriminalnu aktivnost vrbovao Bošković”, naveli su iz policije.

Čitaj još:   DRAGINJA Vuksanović- Stanković: Mi smo kćerke, sestre, majke, žene, mi smo temelj svakog društva!(foto, video)

Kako su naveli iz policije, novac se nakon podizanja dijelio po već unaprijed definisanom kriterijumu između članova kriminalne organizacije.

“Procjenjuje se da ukupna šteta pričinjena na ovaj način 1,6 miliona eura”, dodaju iz policije.

Boškoviću je od strane nadležnog suda u Srbiji određen ekstradicioni pritvor.

izvor: aktuelno.me

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DOLAZI ZAHLAĐENJE, PADAĆE ŠIROM REGIONA…

ZA  VIKEND u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a Read more