IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Stanje Almira Raščića i dalje teško, o cijelom slučaju oglasila se i policija, evo šta kažu… (foto)

Zdravstveno stanje Almira Raščića na kojeg je u petak uveče pucano u prolazu stambene zgrade i dalje je teško i nepromenjeno…

SARAJEVO- GORAŽDE: BiH, Crna Hrvatska, vijesti, srijeda, 18: 01- 2023, 17: 24… Stanje Almira Raščića i dalje teško, o cijelom slučaju oglasila se i policija, evo šta kažu… (foto)

Nema ni novih detalja u vezi istrage o pokušaju ubistva kojom rukovodi kantonalno tužilaštvo, bar ne onih koje bi bile dostupne javnosti. MUP BPK Goražde povodom toga organizirao je press konferenciju na kojoj je novinarima saopšteno da u interesu istrage ne mogu otkrivati više detalja.

Zdravstveno stanje Almira Raščića na kojeg je u petak uveče pucano u prolazu stambene zgrade u Goraždu i dalje je teško i nepromjenjeno.

Nema ni novih detalja u vezi istrage o pokušaju ubistva kojom rukovodi kantonalno tužilaštvo, bar ne onih koje bi bile dostupne javnosti. MUP BPK Goražde povodom toga organizirao je press konferenciju na kojoj je novinarima saopšteno da u interesu istrage ne mogu otkrivati više detalja

“MUP BPK Goražde u potpunosti razumije građane BPK Goražde koji imaju subjektivni osjećaj da je narušena sigurnosna situacija u BPK Goražde zbog pokušaja ubistva našeg sugrađanina Almira Raščića 13.01.2023. godine. MUP BPK Goražde i Uprava policije MUP- a BPK Goražde su poduzeli niz aktivnosti, a sve sa ciljem pronalaska počinioca ili počinilaca i rasvjetljavanja samog krivičnog djela…

Čitaj još:   ALEKSANDRA Vuković: Da se ovaj skandal desio za vrijeme naše vlasti, svi bi pisali o depeesovskoj cenzuri... (foto)

Uprava policije MUP BPK Goražde je angažovala sve raspoložive kapacitete”, istaknuto je na pres konferenciji.

Pripadnici Sektora kriminalističke policije kao i uposlenici personala i ostalih odsjeka su na terenu i poduzimaju se sve aktivnosti sa ciljem pronalaska počinioca. Odmah po saznanju poslane su depeše i obavijesti entitetskim i državnim policijskim agencijama (SIPA i FUP) i ostvarena je određena saradnja i zajednički se djeluje, kazali su na konferenciji za novinare.

– Slučaj je preuzelo Kantonalno tužilaštvo, tako da se o predmetu ne sme govoriti zbog interesa istrage, a Uprava policije je formirala i jednu radnu grupu od najiskusnijih istražitelja koji rade detaljnu analizu predmeta na osnovu prikupljenih saznanja– kazali su novinarima na pres konferenciji MUP BPK Goražda.

TREBA podsjetiti, bivši fudbaler Almir Raščić upucan je u Goraždu u petak. Trenutno se nalazi na KCUS u komi, a kako je potvrdio njegov otac, stanje je nepromenjeno.

Čitaj još:   NOVI DETALJI PREVRTANJA AUTOBUSA U SRBIJI: Ima stradalih i životno ugroženih i povrijeđenih turista koji su se vraćali iz Grčke... (foto, video)

izvor (SB)

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more