IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DOBRI LJUDI: HITNO POTREBNI DONORI KOŽE ocu djece stradale u požaru u Novom Pazaru! PITANJE JE ŽIVOTA I SMRTI” (foto, video)

Ocu četvoro djece koja su stradala u požaru u Novom Pazaru su hitno potrebni donori kože, vremena ponestaje jer ističe rok za operaciju.

Apel za pomoć je objavio i beoradski muftija Mustafa Jusufspahić.

– Htno! Pitanje je života i smrti. Neophodna su još dvojica donora kože. Bog vas pomogao. Operacija mora što hitnije da se izvrši a najkasnije u četvrtak. Javiti se direktno na plastičnu hirurgiju Urgentnog centra za oca četvoro stradale djece u požaru – napisao je muftija.

Podsjetimo, četvoro mališana je stradalo u strašnom požaru u Novom Pazaru, dok su njihovi roditelji prebačeni u bolnicu. Majka je zadobila lakše opekotine, a nakon saznanja da su joj stradala djeca, prebačena je u teškom psihičkom stanju u kliniku “Laza Lazarević”.

Njen muž, inače državljanin Egipta, nalazi se u Kliničkom centru Srbije gdje se ljekari bore za njegov život i čeka se na donore kože, jer mu je više od 50 odsto kože izgorjelo.

Čitaj još:   Aleksandar VUČIĆ PRIZNAO da slijedi poraz, a onda IZGUBIO KOČNICE: "Ne znaš ko je odvratniji, ti Slovenci ili..." (foto, video)

Kako smo ranije objavili, otac četvoro mališana živ je gorio dok je pokušavao da spasi svoju djecu, tvrde očevici ovog strašnog događaja. Nesrećni čovjek je preko terase pokušao da uđe u sobu gdje su mu bila djeca, ali nije uspio da otvori vrata.

Rezultati obdukcije pokazali su da su se djeca ugušila ugljen-monoksidom.

BONUS VIDEO: Tragedija u Novom Pazaru: U požaru stradalo četvero djece…

Čitaj još:   JUTARNI PREGLED PISANJA Turske štampe...

izvor: srbijadanas.rs

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more