IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILO Đukanović više nije ”prepreka”, sada ćemo vidjeti čast nove političke snage… (foto, video)

U junu bi trebali biti novi izbori, ali se ne bih iznendio da ih aktuelna politička većina opstruira i na taj način pokuša da šićari vrijeme i pozicije do ljeta sljedeće godine, kako bi otupila nalet ‘Evrope sad” koja je trenutno možda i najjača politička snaga u toj šarenoj grupaciji ”srpskog sveta”…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 04: IV-2023, 09: 14… MILO Đukanović više nije ”prepreka”, sada ćemo vidjeti čast nove političke snage… (foto, video)

Piše: Stanko Radulović

Pobjedom na parlamentarnim izborima prije skoro tri godine političke snage koje su preuzele vlast pokazale su nezrelost i neozbiljnost, iskrenu namjeru  da se dokopaju dijela vlasti i neograničenu želju za uhljebljavanjem i osjećajem moći.

Srceparajuće izjave Krivokapića, Bečića i neodstupanje Abazovića nakon izglasavanja nepovjerenja u parlamentu dokaz su nedostatka demokratskih kapaciteta aktuelne većine i potvrda da smo na političkoj sceni dobili novu garnituru “mladih, lijepih i pametnih”.

U junu bi trebali biti novi izbori, ali se ne bih iznendio da ih aktuelna politička većina opstruira i na taj način pokuša da šićari vrijeme i pozicije do ljeta sljedeće godine, kako bi otupila nalet ‘Evrope sad” koja je trenutno možda i najjača politička snaga u toj šarenoj grupaciji ”srpskog sveta”.

Uzalud su pojedini mediji u nedelju veče skrivali stvarnu prirodu slavlja na ulicama crnogorskih gradova, pošto je jasno da su dominirale zastave koje je trebalo pregaziti vrijeme i zastave drugih država, a najmanje su se mogle vidjeti zastave Crne Gore.

Ako je poraz Đukanovića pobjeda građanske Crne Gore i ”pomirenja”, kako poručuju lideri Evrope sad, onda su pjesme u građanskoj Crnoj Gori poput ”Veseli se srpski rode” i mnoge druge degutantne, prst u oko svima koji se ne osjećaju Srbima i poruka da oni nemaju čemu da se raduju. Tako se ne miri u Crnoj Gori.

Priča o pomirenoj Crnoj Gori u kojoj će samo Srbi da imaju prava na crkvu, zastave, simbole, jezik…su u tom slučaju samo korak unazad i povratak na novo crtanje mapa u regionu, a ne istinsko pomirenje u zemlji u kojoj bi sve naše razlike morale biti uvažavane.

Mladi, lijepi i pametni 2

Jakov Milatović je u nedelju veče pao na ispitu prilikom držanja pobjedničkog govora jer je više u svom ”ekspozeu” pričao o poraženom Đukanoviću nego o sebi i ”svojima”. Tvrdnja da je pobijedila ”čojska Crna Gora” je poruka da su građani koji nisu glasali njega nešto drugo, a to je već uvreda koju jedan ozbiljan političar ne smije da izgovori, pogotovo ako želi pomirenje.

Čitaj još:   OGLASILA SE: Srpkinja, zbog koje je pala VLADA u Beču i šta je otkrila o STRACHEU...

Neozbiljnost političara Evrope sad i gafovi Milojka Spajića sa državljanstvom, koji je zaboravio da ima pasoš Srbije, i Milatovića koji je zaboravio da ponese ličnu kartu kada je pošao na glasanje su dokaz neozbiljnosti i neodgovornosti ove političke grupacije.

Ipak, u narednih pet godina “mladi, lijepi i pametni 2” vladaće Crnom Gorom, ako se do tada ne pobiju između sebe oko kolača koji donosi vlast i osjećaja moći. Zavidni pogledi najbližih saradnika na bini prilikom slavlja bi trebalo da zabrinu Milatovića.

Promjena vlasti u svakom društvu je dobra, a da li će i u slučaju Crne Gore biti ljekovita, ostaje da vidimo.

Milatović je u momentu pobjede ponovo pričao o stvarima koje nijesu u domenu ovlašćenja predsjednika države. Obećao je za pet godina ulazak Crne Gore u EU i na nama je da vidimo kolika je čast te čojske Crne Gore ako obećano ne ostvari, a nešto sam siguran da EU gledati nećemo.

Evropa sad je dala i neozbiljna obećanja o platama od preko 1.000 eura i zacrtano je još mnogo nemogućih ciljeva u tako kratkom periodu, a pri tom Milatović i Spajić nijesu pokazali da imaju ozbiljan ekonomski program, jer bez rasta privrede povećanje plata je omča oko vrata.

Na taj način Milatović je samo dokazao da potiče iz porodice koja je svoj politički život započela u skutima DPS, pošto su mu oba roditelja uhljebi jedinstvenog DPS, koji je ojadio Crnu Goru u prošlom vijeku, pošto su slična obećanja davali i političari odlazeće garniture. Umjesto boljih plata i evropske budućnosti imali smo ratove i krvavi raspad države.

BONUS VIDEO: INTERVJU- Jakov Milatović (novoizabrani predsjednik Crne Gore)

Mediji su već poručili kako je Crna Gora pobijedila i kako su građani napokon sazreli u jedno ozbiljno kritičko društvo prema političkim akterima, a  to ćemo stvarno znati za pet godina ako kazne novu vlast za neispunjena obećanja. Za pet godina znaćemo i jesu li “mladi, lijepi i pametni 2” ljudi od časti i riječi i hoće li u slučaju neispunjenih obećanja sami otići sa vlasti ili će nas svojim marifetlucima varati, a sve mi se čini da hoće.

Čitaj još:   IAKO JE IMALA NIJET, NANA FATA NEĆE MOĆI OBAVITI HADŽ OVE GODINE...

Ono što je sigurno, Đukanović više nije prepreka, pa da vidimo hoće li Evropa sad uz pomoć svojih koalicionih partnera mijenjati izborne zakone, pročistiti biračke spiskove ili će udariti na simbole Crne Gore, zastavu, grb, himnu i na taj način tražiti čvrstu podršku u pobornicima srpskog sveta. Volio bih da im je Crna Gora na prvom mjestu.

A kako nas pomirenje čeka pokazuju scene iz Nikšića na primjer, ili one ispred Hrama Hristovog vaskrsenja, gdje su se građani zahvaljivali za izbornu pobjedu mentorima Evrope sad.

BONUS VIDEO: Predsjednik Đukanović o predlogu za skraćenje mandata 27. saziva Skupštine Crne Gore

izvor aktuelno.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more