IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŽELJKO Vukmirović: POLJUBAC S LEĐA… (foto)

Pomnijim gledaocima zasigurno nije promakla rezervisanost novopromovisanog glavnog junaka u primanju čestitki nakon pobjede, a onda i ponizno sastavljeni red gubitnika koji su mu na brzinu stiskali ruku i cmakali ga u izgledno usiljenom priznanju trijumfa.

Neki od njih, poput neprepoznatljivog momka iz Mojanovića koji se pojavio sa ”baseball” kačketom kao sinonimom ”mrzne” američke imperije, nisu prošli nezapaženo i zasigurno nagovještavaju nove spletke u ovoj turobnoj priči o osvajanju vlasti.

Zamalo u usta. Slika intrigantnog poljupca u jednom od prvih kadrova nove sezone “Oslobodilaca”, uz plamteći vatromet na nebu, spektakularno najavljuje nastavak regionalno popularnog serijala srpsko – ruske produkcije i sada već epske priče o apostolima koji osvajaju teritorije i pokoravaju stanovništvo do tada nezavisne države Crne Gore.

Ovo sumorno djelo u najboljoj tradiciji neracionalizma već prvim scenama bilježi istrajnost u prikazivanju oslobođenja od svake kontrole razuma, ali i estetskih i moralnih načela kakve smo već mogli da vidimo u prvih par godina njenog postojanja.

Provokativna prva epizoda satkana od slika nametljivog veselja bez suvišnih osmjeha, te okupljanja glavnih protagonista u finalnoj sceni, samo potvrđuje da je pred nama još jedna sezona izuzetne mučnine koja je plijenila svojom efikasnošću u prethodnom opusu.

Pomnijim gledaocima zasigurno nije promakla rezervisanost novopromovisanog glavnog junaka u primanju čestitki nakon pobjede, a onda i ponizno sastavljeni red gubitnika koji su mu na brzinu stiskali ruku i cmakali ga u izgledno usiljenom priznanju trijumfa. Neki od njih, poput neprepoznatljivog momka iz Mojanovića koji se pojavio sa “baseball” kačketom kao sinonimom “mrzne” američke imperije, nisu prošli nezapaženo i zasigurno nagovještavaju nove spletke u ovoj turobnoj priči o osvajanju vlasti.

Čitaj još:   ŽELJKO Vukmirović: Đavo odnio to skidanje gaćica... (foto)

Posebno je bilo interesantno prisustvo još važećeg premijera čija se pogubljenost nije mogla sakriti i čije je značajnije pojavljivanje u novoj sezoni “Oslobodilaca” krajnje upitno.

Neizvjesnost umnogome povećava i nastup novopečenog glavnog junaka koji je na startu novog izdanja serijala već potrošio sve demagoške finese i “proskule” koje je znao.

Eventualno dovođenje ljudi u svoje okruženje koji bi imali talenta, inteligencije i raspolagali stvarnim vještinama već sada se nameće kao obična budalaština, te nam promocija novih diletanata ne gine, a time i garantuje da bi “Oslobodioci” u novoj sezoni mogli dodatno da smuče živote svakom iole mislećem čovjeku.

Ipak, najveću pozornost je bespogovorno izazvala emotivna rola bivšeg glavnog junaka iz prve sezone serije koji se sada niotkuda pojavljuje nakon ljubljenja svih crkvenih podova i svešteničkih ruku, te nebrojenog lizanja kašičica.

Čitaj još:   U ovih 18 država nije prijavljen nijedan slučaj zaraze corone! (foto)

I pao je poljubac s leđa. Zamalo u usta. Spektakl.

izvor: aktuelno.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more