IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

GORAN Popović: Oslobodioci u četničkom transu…

Slobodna Crna Goro, i vi u ZIKSU, kako bi to lijepo rekao Milan Knežević, vidite li kako su oslobodioci od 30. avgusta potpuno pogubljeni, rastočeni, međusobno posvađani, pa u paničnom transu žele da odbrane tekovine svoje nakaradne i štetočinske kleronacionalističke  vladavine u minule dvije i po godine.

Kulminacija tog transa je odluka Skupštine opštine Budva da se Milo pustii iz ZIKS- a. Ovaj Božović! Da je onaj drugi ne bi ga stavljali na dnevni red lokalnog parlamenta. Ovako su „većinom glasova“ oštro ukorili Specijalno tužilaštvo i njegovog glavara što hapsi Mila, mada su ga do sada slavili dok je privodio neke iz DPS-a.

Ovaj „demokratski“ idiotski čin još jedna je potvrda dubine ponora u koji Crna Gora, iz dana u dana, sve više propada, zahvaljujući novim paradoksalnim „izumima“ ovih i ovakvih oslobodilaca.

I dok se u Budvi bore za Mila, u Nikšiću su, na krilima neočetništva i opakog svetosavskog klerikalizma, krenuli da mijenjaju nazive ulica. Tako će biti vrlo moguće da uskoro statua Ljuba  Ćupića osvane na trgu Draže Mihajlovića. Vjerovatno će oni na kraju Ljuba i ukloniti, kao što su ga već zapišavali. Čisto „oslobodilački“ i pomalo „demokratski“, u lokalnom parlamentu.

U tom neočetničkom svetosavskom transu počeli su i da prijete smrću ljudima samo zato što su Crnogorci. Na meti je sad bio dr Jevto Eraković, jedan od DPS-ovih funkcionera. Jer sve dok postoji ijedan Crnogorac ovdje su Srbi ugroženi. Greote li srpske. Ovaj kleronacionalistički trans sigurno nas vodi u srednji vijek! Zajedno sa Dritanom koji iz dana u dana nastavlja da emiituje veliku količinu infantilnih gluparija.

Čitaj još:   DRAMA, ALBANCI PRED ZVEZDIN MEČ Na tribinama: Vrijeđali se međusobno, Srbi uzvratili'' Ubij Šiptara''... (foto i video)

A ne, kao Milojko i njegov rezervni igrač Jakov, u Evropu. Sad smo dobili i „Evropu sad 2.0“, tako da ćemo je kao i sve sapunice pratiti u nekoliko stotina idiotskih epizoda.

Spajić nije propustio da svoj talenat za prosipanje ispraznog populizma prospe i povodom „ukidanja radne nedjelje“, navodeći da će se „uvijek, kao i do sad, boriti za maksimalna radnička prava na finansijski održiv način“.

To je nešto slično kao kad je svojevremeno njegov rezervni igrač Jakov „maksimalno“ dijelio „narodu“ po dva i po litra ulja, i lansirao tezu da će sa njima (Milojkom i Jakovom) u Crnoj Gori  bolje biti nezaposlen, nego raditi. Što da se radi, kad će oni opet „tajno i organizovano“ da se zaduže za koju milijardu i minimalac dignu na oko hiljadu eura. Nezaposlenima će vjerovatno dijeliti i više, u skladu sa svojim programom „dva.nula“!

Budući nam predsjednik Jakov Milatović još nije odlučio đe će mu biti inauguracija. Veli, dok se ne konsultuje sa savjetnicima, a pogotovo sa Adžić Filipom, ministrom policije i vojske, ništa ne može da kaže. A Filip ima i helikoptere, i suzavac, i šok bombe, i gumene metke i pancirnu ćebad… I dobro zna da je Jakov jednako „dobro došao“ na Cetinje kao i njegov opaki crkveni mentor Joanikije. Pa ćemo viđet što će bit…

Čitaj još:   AIDA Ćorović: DRŽAVA ili stoji iza murala Mladiću, ili priznaje PORAZ od djece

Ovih dana je Filip Milačić, naučnik u MacMillan centru Univerziteta Jejl, sasvim argumentovano, našeg dobrog i pomalo poštenog Jakova uporedio sa – Kurcom… Baš!

Za aktuelno.mePiše: Goran Popović

izvor: http://aktuelno.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more