IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PRAVA LUDNICA- ČEGA SE “PIPUN” DOSJETIO: U ovoj crnogorskoj opštini, žele da povuku priznanje Kosova na svojoj teritoriji… (foto)

Crna Gora je Kosovo priznala 2008. godine. Crna Gora je na posljednjoj sjednici Vijeća Evrope glasala za prihvatanje inicijative za prijem Kosova u tu međunarodnu organizaciju, što je izazvalo kritike prosrpskih stranaka u ovoj zemlji…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, subota, 29: IV- 2023, 17: 54… PRAVA LUDNICA- ČEGA SE “PIPUN” DOSJETIO: U ovoj crnogorskoj opštini, žele da povuku priznanje Kosova na svojoj teritoriji… (foto)

Predsjedništvo Demokratkse narodne partije Crne Gore podržalo je odluku odborničkog kluba ove stranke u opštini Zeta “Za budućnost Zete”, koji predvodi Demokratski front čiji je DNP dio, da se na narednoj sjednici lokalne Skupštine u ovoj opštini donese “Deklaracija o poništenju i nevaženju odluke o priznavanju tzv. Države Kosovo na teritoriji zetske opštine”.

“Uprkos činjenici da je preko 85 posto građana Crne Gore bilo protiv priznanja tzv. države Kosovo i njenog uključivanja u međunarodne organizacije, jer je to u suprotnosti sa Rezolucijom 1244 Vijeća sigurnosti UN – a, vlade Zdravka Krivokapića i Dritana Abazovića su nastavile kontinuitet vanjske politike Mila Đukanovića i Duška Markovića koja je u suprotnosti sa nacionalnim interesima Crne Gore i većine njenih građana”, navodi se u saopćenju DNP- a.

Čitaj još:   HIT NAD HITOVIMA: Šeik Hamad bin Hamdan provozao Hummer visok šest metara... (foto, video)

Ovom Deklaracijom žele da iskažu neslaganje sa “manjinskom politikom vlade Dritana Abazovića ali i svih prethodnih vlada koje su suprotno većinskoj volji građana sprovodile i sprovode izdajničku spoljnu politiku usmjerenu protiv interesa Crne Gore i najbliže nam države u regionu Srbije”.

“Istovremeno, Predsjedništvo DNP – a očekuje da nakon izglasavanja ove Deklaracije u Skupštini Zete, i druge opštine u Crnoj Gori u kojima većinu čine stranke nekadašnje tridesetoavgustovske većine, donesu istu Deklaraciju i tako započnu proces povratka Crne Gore svojim historijskim, duhovnim i državotvrnim izvorištima”, poručuju.

Demokratska narodna partija članica je Demokratskog fronta, a njen predsjednik je poslanik Milan Knežević. Lokalnu vlast u opštini Zeta čine koalicija “Za budućnost Zete” i Socijalistička narodna partija (SNP).

Crna Gora je na posljednjoj sjednici Vijeća Evrope glasala za prihvatanje inicijative za prijem Kosova u tu međunarodnu organizaciju, što je izazvalo kritike prosrpskih stranaka u ovoj zemlji. Crna Gora je Kosovo priznala 2008. godine.

Čitaj još:   Vic dana Ludaci u Avionu...

izvor (SB)

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more