IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI DETALJI HAPŠENJA U TREBINJU: Ubica pripadnik specijalne jedinice policije iz Beograda IGOR A. pobjegao iz SRBIJE u GEPEKU! (foto, video)

Policijski službenici su u Trebinju locirali i uhapsili IGORA Avramovića, koji se sumnjiči da je u jednom ugostiteljskom objektu u Priboju, zadao više udaraca ERVINU Ćelahmetović…

TREBINJE: Regija, Crna Hronika, vijesti, nedelja, 28: V- 2023, 00: 34… NOVI DETALJI HAPŠENJA U TREBINJU: Ubica pripadnik specijalne jedinice policije iz Beograda IGOR A. pobjegao iz SRBIJE u GEPEKU! (foto, video)

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) zajedno sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova RS- a su jučer na području Trebinja uhapsili Igora Avramovića koji se tereti za teško ubistvo Ervina ćelahmetovića u Priboju.

Policijski službenici su u Trebinju locirali i uhapsili Avramovića, koji se sumnjiči da je, u noći između 20. i 21. maja oko ponoći, u jednom ugostiteljskom objektu u Priboju, zadao više udaraca tridesetpetogodišnjem muškarcu.

Na osnovu operativnih saznanja policijski službenici SIPA-e i MUP-a Republike srpske, locirali su navedeno lice na području Trebinja, nakon čega je i uhapšen.

“Za njih je je NCB Interpol Beograd raspisao međunarodnu crvenu Interpolovu potjernicu jer se sumnjiči da je dana 21.05.2023. godine u Priboju u Republici Srbiji izvršilo krivično djelo ‘Teško ubistvo’ propisano Krivičnim zakonom Republike Srbije koje se na području Bosne i Hercegovine skrivalo od krivičnog gonjenja”, saopćeno je iz SIPA-e.

Čitaj još:   PODGORICA: "Propaganda iz Beograda, nije vidjena od 90- ih, uz akcije iz RS-a..." (foto)
Foto: MUP Srbije

Kako beogradski Alo! saznaje, on je poslije zločina navodno pobjegao uz pomoć i podršku pomagača, i to u gepeku automobila.

“Osumnjičeni je najprije pozvao oca, inače bivšeg policajca, djevojku, aktivnu pripadnicu granične policije, i jednog rođaka. Oni su, sumnja se, iskoristili svoja poznanstva kako bi mu omogućili da pređe granicu. Osoba koja ga je vozila strpala ga je u gepek automobila kako bi olakšali akciju transporta. Budući da su svi bivši ili aktivini policajci, granični policajac nije detaljno pregledao vozilo. Također, sumnja se da su mu potom omogućili i dalje kretanje u Trebinju”, navodi izvor lista Alo!.

Policajac je po dolasku u Republiku srpsku, navodno, iznajmio jedan apartman.

“Tada su se njegovi pomagači vratili u Priboj, gdje su uhapšeni”, dodaje sagovornik.

Kako je i ranije pisano, Ćelahmetović iz Starog Priboja preminuo je nakon što ga je u jednom ugostiteljskom objektu u centru grada pretukao sugrađanin Igor Avramović (28), inače policajac s adresom u Beogradu.

Igor Avramović (1995. godine) radi kao pripadnik specijalne jedinice policije u Beogradu, a tokom vikenda je došao u rodni grad.

BONUS VIDEO: Uhapšeni otac, djevojka i rođak policajca osumnjičenog za ubistvo u Priboju

Čitaj još:   PREMIJER VELIKE BRITANIJE Boris Džonson, pozitivan na koronavirus... (foto)

Izvor Sandžačke novine. rs

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more