IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Otkriveno gdje se nalazi MALOLJETNIK koji je pucao u školi u BiH… (foto, video)

Učenik koji je jutros pucao na nastavnika u osnovnoj školi u Lukavcu prebačen je iz policijske stanice u Kliniku za psihijatriju…

LUKAVAC: BiH, Crna Hronika, vijesti, četvrtak 15. VI. 2022… 00: 38… Otkriveno gdje se nalazi MALOLJETNIK koji je pucao u školi u BiH… (foto, video)

Učenik G. M. koji još uvijek nema navršenih 14 godina, jutros je počinio krvavi čin u Osnovnoj školi “Lukavac Grad” u Lukavcu, kada je iz pištolja nekoliko puta pucao u pravcu nastavnika engleskog jezika i pomoćnika direktora škole Nedima Osmanovića.

Foto: Profimedia

Kako je pojašnjeno, sada sledi postupak njegovog vještačenja, a nakon toga i obustava istrage jer kao maloljetnik krivično ne može odgovarati, prenosi portal Klix.ba.

Nezvanično, on je u nastavnika pucao iz pištolja koji je bio u posjedu njegovog preminulog dede, a oružje je pronašao na tavanu kuće.

Pištolj je nakon dedine smrti policiji trebalo da preda dečakov otac, što nije učinio, a on je u kasnim poslepodnevnim satima i uhapšen.

Odmah nakon što je pucao, policija je uspela da savlada dječaka te je on skoro čitav dan proveo u policijskoj stanici. Nakon toga je, kako je potvrđeno za Klix.ba, premješten u Kliniku za psihijatriju, a prema zakonskim propisima nad njim će sada biti obavljena vještačenja.

Čitaj još:   FILMSKO HAPŠENJE SRPSKE MAFIJE U ŠPANIJI: Policija razvalila vrata HOSTELA i pronašla veliku količinu droge... Uhapšeno 13 kriminalaca... (foto, video)

Prema Krivičnom zakonu FBiH, ovaj maloletnik ne može krivično da odgovara za učinjeno. Kako su pojasnili iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona, zakonske odredbe nalažu da celokupan događaj mora biti dokumentovan, a sve nadležne institucije svoje izveštaje će dostaviti tužilaštvu. jTakođe, tužilac će prema proceduri morati da donese naredbu po kojoj se istraga neće sprovoditi.

Učenik iz Lukavca ranije je prijetio da će počiniti osvetu jer je izbačen iz škole, ali niko na to nije reagovao.

BONUS VIDEO: Otkriveno gdje se nalazi MALOLJETNIK koji je pucao u školi u BiH

izvor iBalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more