IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PADAJU REKORDI: Sunčano sa visokim dnevnim temperaturama, šta nas očekuje u narednih nekoliko dana… (foto)

Jutarnja temperatura zraka do 22°C, a dnevna do 35°C. Danas pretežno sunčano vrijeme uz slab vjetar

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 09. VII. 2022… 08: 58… PADAJU REKORDI: Sunčano sa visokim dnevnim temperaturama, šta nas očekuje u narednih nekoliko dana… (foto)

Za dane vikenda kao i tokom sljedeće sedmice u Bosni i Hercegovini se očekuju stabilne vremenske prilike. Izgledan je porast temperature zraka. Maksimalne temperature zraka bit će od utorka (11.07.) iznad prosječnih za ovo doba godine.

Vrućina i pojačan osjećaj sparine mogli bi uticati na pogoršanje biometeoroloških prilika Jutarnje temperature zraka varirat će od 11°C do 16°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 20°C. Najviše dnevne temperature pretežno između 27°C i 32°C, u Hercegovini lokalno i do 34°C.

Od srijede maksimalne očekivane temperature u Bosni do 35°C, a u Hercegovini i do 38°C. U periodu od 14.07. pa do kraja prognoznog perioda zadržat će se stabilno vrijeme. Mogućnost za pojavu kiše u Bosni je mala.

Zadržat će se natprosječne temperature uz izgledne pojave tropskih noći u Hercegovini i na sjeveru Bosne.
nedelja, 09.07.2023. godine
Biometeorološke prilike su povoljne, u Hercegovini vedrije i stabilnije, sa ljepšom opštom slikom većim dijelom dana. U Bosni tokom prijepodneva uz nešto izraženiju naoblaku i mjestimičnu maglu, što bi kod osjetljivih osoba moglo uzrokovati umjerene poteškoće, pretežno u vidu lošijeg raspoloženja. Potom ugodnije sa porastom temperatura i dužim sunčanim intervalima u cijeloj zemlji. Poželjno je dan provesti na otvorenom.

ponedjelja 10.07.2023. godine
Biometeorološke prilike su povoljne, većina populacije biće boljeg raspoloženja. Tokom prijepodneva svježije i ugodnije, u drugom dijelu dana preporučljivo je biti oprezniji, ne pretjerivati sa aktivnostima, obzirom da će biti vruće i sparno. Također, vrijednosti UV indeksa će porasti, stoga je poželjno izbjegavati duže zadržavanje na suncu i djelimično reducirati boravak na otvorenom.

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati sunčano vrijeme.

Čitaj još:   DVA SMARAČA, MALO JAČA: Dodik uz rakiju i harmoniku, Vučić uz vino i tamburice- "Ja ne samo da se ne stidim, već se..."

Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16 stepeni Celzijusa, na jugu zemlje do 22 stepena Celzijusa.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32, na jugu zemlje do 35 stepeni Celzijusa.

U Sarajevu sunčano. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 13 stepeni Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka oko 29 stepeni Celzijusa, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod.

izvor iBalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more