IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

RAZMIŠLJATE DA KRAJ VIKENDA PROVEDETE NA IZLETIŠTU: Danas promjenljivo vrijeme, temperatura do 28 stepeni C… (foto)

U nedjelju, sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove može biti magle…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, subota, 04, 05. 2024… 09: 12… RAZMIŠLJATE DA KRAJ VIKENDA PROVEDETE NA IZLETIŠTU: Danas promjenljivo vrijeme, temperatura do 28 stepeni C… (foto)

Vikend u regionu jugoistoka Evrope počinje pretežno oblačnim prijepodnevom.

U drugoj polovini dana postepeno smanjenje oblačnosti. Rijetko može pasti malo kiše ili u poslijepodnevnim satima kratkotrajan pljusak. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22°C.

U širem području Jugoistoka Evrope utros je pretežno oblačno vrijeme. Kiša je zabilježena u centralnim i sjevernim područjima Bosne, javlja Anadolu.

Jutros je najhladnije na Bjelašnici gdje je izmjereno nula stepeni Celzijusa. U Sarajevu i Širokom Brijegu izmjereno je deset stepeni, u Zenici 11, Tuzli 12, Banjoj Luci i Mostaru 13 te Neumu 14.

“Danas će u BiH prije podne preovladavati pretežno oblačno vrijeme uz postepeno smanjenje oblačnosti poslije podne. U prvom dijelu dana povremeno i ponegdje sa slabom kišom, a u drugom dijelu dana rijetki lokalni pljuskovi. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura zraka od 16 do 22, na jugu do 24 stepena”, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Čitaj još:   Korona virus, odnio blizu 2000 života: Umro i direktor bolnice u Vuhanu, raste broj zaraženih na KRUZERU SA SRBIMA... (foto)

U nedjelju, sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove može biti magle. Poslije podne ponegdje u centralnim i istočnim područjima Bosne su mogući lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjeren jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od osam do 14, na jugu do 16, a dnevna od 20 do 26 stepeni.

Početkom naredne sedmice u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim satima rijetko je u Bosni moguć slab lokalni pljusak. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 26°C.

U ponedjeljak, umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od deset do 16, a dnevna od 18 do 24, na sjeveru zemlje do 26 stepeni.

U utorak, umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne i dio večeri u Bosni se očekuje kiša, pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, a dnevna od 20 do 26, na sjeveru zemlje lokalno do 28 stepeni.

U srijedu, pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U sjevernim područjima Bosne lokalno jači pljuskovi. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od deset do 16, a dnevna od 17 do 23 stepena C…

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 1. mart 2022. godine

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more