IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Po nalogu SDT- a: Sedam osoba uhapšeno zbog stvaranja kriminalne organizacije i šverca droge… (foto)

Određeno zadržavanje do 72 sata osumnjičenima za stvaranje kriminalne organizacije i šverc droge…

PODGORICA: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti, utorak, 11. VII. 2022… 00: 38…Po nalogu SDT- a: Sedam osoba uhapšeno zbog stvaranja kriminalne organizacije i šverca droge… (foto)

Policija je po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva uhapsila više osoba tokom akcije usmjerene na borbu protiv kriminalnih grupa i šverca droge.

“Službenici Specijalnog policijskog odjeljenja zajedno sa službenicima Odsjeka za borbu protiv droga su danas, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, uz podršku službenika Odjeljenja bezbjednosti Podgorica, Odjeljenja bezbjednosti Bar i Posebne jedinice policije, lišili slobode sedam osoba zbog sumnje da su izvršili krivično djelo stavranje kriminalne organizacije i krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

U toku su pretresi na više lokacija u više gradova u Crnoj Gori.

Osumnjičenima za stvaranje kriminalne organizacije i šverc droge određeno je zadržavanje do 72 sata, potvrđeno je portalu CdM-u.  Ranije danas iz policije su saopštili da su uhapsili sedam osoba zbog sumnje da su izvršili krivično djelo stavranje kriminalne organizacije i krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Čitaj još:   SARAJEVO: Riesu- l -ulema Kavazović, "Pozivam Crnu Goru da obezbijedi sigurnost svojim građanima muslimanima... (foto i video)

Kako je saopšteno, prethodno su prikupljeni dokazi iz kojih proizilaze osnovi simnje da su M.J. i T.J., u 2021. i 2022.godini, stvorili kriminalnu organizaciju koja je imala za cilj krijumčarenje opojnih droga, na teritoriji Crne Gore, Albanije, Srbije,Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Austrije, a čiji pripadnici su postali ostala lica lišena slobode i druga, zasad nepoznata lica.

Uhapšeni su: Milan Janković i Milan Milović iz Bara, Toni Junčaj i Alen Đolević iz Tuzi, Slađan Đinović iz Golubovaca, Spasoje Zlatičanin i Filip Krstonijević iz Podgorice.

Državni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić ranije je CdM-u kazao da je to tužilaštvo protiv uhapšenih, ali i protiv D.V, A.Lj. i N.P., koji su u zatvoru u Crnoj Gori ili inostranstvu, i B.V. koji nije dostupan državnim organima, podnijelo krivičnu prijavu za krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije.

“Lica lišena slobode će biti saslušana kao osumnjičena u zakonskom roku”, kazao je portparol SDT-a Vukas Radonjić.

izvor CdM.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more