IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PODGORICA: Bošnjačka stranka, neće doći na sjutrašnji sastanak kod MILOJKA Spajića… (foto, video)

“Dobili smo principe od ES, formirali smo tim koji će analizirati navedene principe, nakon čega ćemo se izjasniti”, kazali su iz BS…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 19. VII. 2022… 19: 45… PODGORICA: Bošnjačka stranka, neće doći na sjutrašnji sastanak kod MILOJKA Spajića… (foto, video)

Bošnjačka stranka (BS) ranije danas saopštila je da je dobila principe na kojima će počivati proces formiranja nove vlade od Evrope sad. Naveli su i da je formiran tim koji će analizirati te principe, nakon čega će se izjasniti. 

“Dobili smo principe od ES, formirali smo tim koji će analizirati navedene principe, nakon čega ćemo se izjasniti”, kazali su nam iz BS.

Zasad niko nije potvrdio navode da je BS odbila preliminarnu ponudu pokreta Evropa sad za raspodjelu resora. Navodno, problem je nastao u vezi sa resorom vanjskih poslova, budući da je BS tražila da njihov predstavnik bude na čelu Ministarstva vanjskih poslova, što je budući mandatar Milojko Spajić odbio. 

Prostorijama Pokreta Evropa sad sjutra će biti održani sastanci sa predstavnicima koalicije “Za budućnost Crne Gore” i Demokratske Crne Gore.

Čitaj još:   Vučić iz Indije: Ako oni ubiju jednog hindusa, mi ćemo ubiti 100 muslimana (video)

Portparol Bošnjačke stranke Adel Omeragić kazao je da će o podjeli resora pričati tek kada lider Pokreta Evropa sad Milojko Spajić i zvanično dobije mandat za sastavljanje vlade.

“Mi ćemo na osnovu te ponude i unutarstranačkih dogovora donijeti odluku da li sebe vidimo u tom kabinetu”, poručio je Omeragić za Novu M.

Naglasio je da smatra da je prioritet da se ubrza proces i da se vlada što prije formira.

Kako su objavili pojedini mediji, Spajić je Bošnjačkoj stranci namijenio ministarstva evropskih poslova, poljoprivrede i saobraćaja i investicija, kao i mjesto potpredsjednika Vlade za vanjske i evropske poslove. 

Predsjedništvo Pokreta Evropa sad usvojilo je 10 principa za formiranje 44. Vlade Crne Gore, koje su uputili potencijalnim partnerima. 

Iz te partije su saopštili da su se nakon objave konačnih rezultata stekli uslovi da zvanično počnu pregovori. Predloženi principi, kako su naveli, biće osnova za formiranje Vlade, te očekuju od budućih partnera konstruktivan doprinos u procesu pregovora.

BONUS VIDEO: Poslanica Kenana Strujić Harbić – odgovor poslaniku Milačiću oko Srebrenice

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Preminulo još PET osoba, ZVANIČNO SAMO DVIJE od posljedica korona virusa... (foto)

izvor CdM.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more