IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

GRCI srušili naše “ajkule” u četvrtfinalu SP u FUKUOKI: Veliko Crnogorsko srce, nije bilo dovoljno… (foto, video)

Ništa od izjednačenja, Perković je u posljednjem napadu pogodio prečku- Grčka savladala sa 10: 9…. GRCI srušili naše “ajkule” u četvrtfinalu SP u FUKUOKI: Veliko Crnogorsko srce, nije bilo dovoljno… (foto, video)

FUKUOKI: Svijet, Sport, vijesti, utorak, 25. VII. 2022… 14: 25… GRCI srušili naše “ajkule” u četvrtfinalu SP u FUKUOKI: Veliko Crnogorsko srce, nije bilo dovoljno… (foto, video)

Grci u polufinalu SP u Vaterpolu nakon velike borbe momaka iz CRNE GORE (9: 10)…

Pobijedila je Grčka, rezultatom 10: 9.

Pokazali su naši momci veliku borbu u bazenu, pa iako su gubili u jednom dijelu meča sa tri gola razlike, uspjeli su da se vrate u utakmicu, i u posljednju četvrtinu uđu sa izjednačenim rezultatom.

Golove za našu reprezentaciju su postizali Đuro Radović, Ukropina, Averka, Matković, ali nisu iskoristili napad za izjednačenje 30 sekundi prije kraja, pa je Grčka nakon drame obezbijedila plasman među četiri najbolje ekipe na svijetu.

Crnu Goru sada čeka razigravanje od 5. do 8. mjesta.

Grčka će u polufinalu igrati sa boljim iz duela Srbija – Italija.

Vaterpolisti Crne Gore poraženi su u četvrtfinalu nakon velike borbe od reprezentacije Grčke 9: 10….

Nakon herojske pobjede od prije dva dana u kojem je pao evropski prvak, ekipa Hrvatske, momke Vladimira Gojkovića čekao je novi zadatak a to je pobjeda nad neugodnim “Helenima”.

Grčka nam je bila “dužnik” sa zadnja dva velika prvenstva.

Prošle godine na Evropskom prvensu u Splitu Grčka je slavila u razigravanju za plasman od 5. do 8. mjesta 14: 12, dok su 2021. godine na Olimpijskim igrama u Tokiju u četvrtfinalu bili ubjedljivi sa 10:4 (kasnije stigli do finala gdje ih je zaustavila ekipa Srbije).

Čitaj još:   ZLATKO Vujović: Popisom Srbija, želi da stvori uslove za formiranje političkog entiteta kako bi u Crnoj Gori dobili što Srbi imaju u BiH i Albanci u Makedoniji... (foto, video)

Dobra okolnost po naš tim je odsustvo vaterpoliste Novog Beograda Angelosa Vlahopulosa, ali i oprez na mlade igrače, budući da su odradili podmlađivanje rostera reprezentacije.

Nosioci igre su mladi centri Konstadinos Kakaris koji igra u Pro Reku, kao i Dimitrios Nikolaidis koji će od naredne sezone igrati za Olimpijakos.

“Grčka je jaka selekcija sa dobrim šuterima, sa dobrom odbranom, međutim ovaj turnir ne igraju na nivou na kojem smo navikli da ih gledamo. Možda zbog toga što im nedostaje kapiten Angelos Vlahopulos koji im je organizator u napadu i u zonskoj odbrani, koji sve postavlja gdje teba da bude. Mislim da je to veliki hendiep za njih, ali da su i dalje vrlo respektabilna selekcija. Mislim da smo u ovom trenutku na sličnom nivou, tako da sjutra imamo pravo da se nadamo prolazu i tražićemo šansu protiv njih”, rekao je naš reprezentativac Miroslav Perković u najavi duela.

Sa druge strane, Aljoša Mačić, apostrofira kavalitet koji Grci posjeduju na centarskoj poziciji, ali da se dobro poznaju.

“Sigurno da imaju jedan od najboljih centarskih tandema u vaterpolu. Znamo se još iz juniorskih dana. Igrali smo na juniorskom Evropskom prvenstvu do 19 godina. Sigurno je da je Kakaris jedan od najboljih centara. Igra u Pro Reku i to dovoljno govori o njemu”, ističe Mačić i dodaje.

Čitaj još:   BEOGRAD U NEVJERICI: Kosovo dobilo američku donaciju od 55 oklopnih vojnih vozila... (foto i video)

“Potrudićemo se da presingom opteretimo masivne centre Grčke i napadnemo ih, jer je to njihva najslabija karika”.

BONUS VIDEO: Crna Gora- Italija 10:8 (Vaterpolo Evropsko prvenstvo 2020.)

izvor iBalkan.net

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more