IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILO Đukanović: Današnja vlast kritičku misao očigledno ne trpi i na našu kolektivnu nesreću poprima oznake diktature, totalitarizma i represije… (foto)

Kritička misao, ocjenjuje Đukanović, odgovornu i sposobnu vlast čini boljom, a ova današnja je, kako je kazao, očigledno ne trpi…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti utorak, 25. VII. 2022… 16: 22… MILO Đukanović: Današnja vlast kritičku misao očigledno ne trpi i na našu kolektivnu nesreću poprima oznake diktature, totalitarizma i represije… (foto)

U društvu koje teži napretku, kritika vlasti i kritičari vlasti su dodatna snaga i činilac demokratskog razvoja, poručio je bivši predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović. Kritička misao, ocjenjuje Đukanović, odgovornu i sposobnu vlast čini boljom, a ova današnja je, kako je kazao, očigledno ne trpi.

“U protekle tri godine malo je aktera na javnoj sceni Crne Gore očuvalo nezavisnost i nepristrasnost, izoštrilo kritičku misao uprkos sve učestalijim direktnim napadima nosilaca vlasti, kao što su to činili pojedine NVO, novinari, umjetnici, intelektualci”, naveo je Đukanović na Tviteru.

Čitaj još:   DOBRI POZETIVNI HABERI: Bh. zmaj Edin Višća uspješno operisan u Istanbulu... (foto, video)

Možemo se, kaže, saglasiti sa njihovim ocjenama ili ne.

“Možemo i bilo bi poželjno o tome sa njima i voditi dijalog. Ali moramo, posebno ako smo nosioci državnih funkcija poštovati njihovu nezavisnost i osigurati njihovo pravo na slobodno djelovanje, bez zastrašivanja i prijetnji. Samo takvo crnogorsko društvo će biti organski dio evropske porodice”, naglasio je bivši predsjednik Crne Gore.

Kritička misao, smatra Đukanović, odgovornu i sposobnu vlast čini boljom.

“Ova današnja takvu misao očigledno ne trpi i na našu kolektivnu nesreću poprima oznake diktature, totalitarizma i represije. Sve pod okriljem nečije borbe za pravdu, na silu, mimo zakona i demokratskih standarda”, poručio je Milo Đukanović.

izvor CdM.me

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more