IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DOBRI POZETIVNI HABERI: Bh. zmaj Edin Višća uspješno operisan u Istanbulu… (foto, video)

Edin Višća, koji je pretrpio lom lijeve ruke na utakmici protiv Atakas Hatayspora, uspješno je operisan u Istanbulu…

ISTANBUL: Svijet, Sport, vijesti, ponedeljak, 15. VIII, 09: 35… DOBRI POZETIVNI HABERI: Bh. zmaj Edin Višća uspješno operisan u Istanbulu… (foto, video)

Bosanskohercegovački fudbaler i igrač aktuelnog prvaka Turkiye Trabzonspora Edin Višća, koji je tokom utakmice prije dva dana doživio prelom ruke, uspješno je operisan u Istanbulu…

“Naš igrač Edin Višća, koji je pretrpio lom lijeve ruke na utakmici protiv Atakas Hatayspora, danas je uspješno operisan u Istanbulu. Opće stanje našeg fudbalera je dobro i planirano je da što prije započne proces rehabilitacije”, saopćeno je iz kluba.

Ekipa Trabzonspora u petak je u okviru turske Super lige savladala Hatayspor rezultatom 1:0, a Višća je doživio povredu u 40. minuti, zbog čega je bio primoran napustiti igru. Ljekarskim pregledom utvrđen je prelom nadlaktične kosti na lijevoj ruci.

Čitaj još:   PODGORICA: Uhapšen E.G., osumnjičen za podmetanje bombe, oštećena kuća, dva vozila i četvorotočkaš... (foto)

O povredi se oglasio klupski ljekar Halil Polat.

“Obavili smo pregled našeg igrača Edina Višće, koji se povrijedio na utakmici protiv Atakas Hatayspora. Utvrđen je prelom hemerusa (nadlaktična kost) na lijevoj ruci i obavljena je prva intervencija. O toku liječenja i oporavku ćemo obavijestiti javnost”, poručio je Polat.

O povredi Višće govorio je i trener Trabzona Abdullah Avci.

“Doživio je nesretnu situaciju koja je sastavni dio fudbala. On je veoma dobar saigrač i profesionalac, siguran sam da će se hrabro nositi s ovim. Naša ljekarska ekipa će obavještavati javnost o procesu. U ime cijelog tima, želim mu brz oporavak”, poručio je Avci.

izvor iBalkan.net / agencije aa