IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DANIJEL Živković: Za sada niko nema podršku 41 poslanika da bi dobio mandat, bez DPS- a nema stabilne i evropske Vlade CRNE GORE… (foto)

“Mi ne biramo da budemo vlast. Ako budemo, ta vlast će se bazirati na principima koji se odnose na evroatlanski put Crne Gore. Zaključio sam na osnovu razgovora sa predsjednikom da za sada nema većine od 41 poslanika na osnovu koje bio on mogao dati mandat budućem mandataru”, istakao je predsjednik DPS- a i nosioc liste koalicije Zajedno Danijel Živković.

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 31. VII. 2022… 20: 15… DANIJEL Živković: Za sada niko nema podršku 41 poslanika da bi dobio mandat, bez DPS- a nema stabilne i evropske Vlade CRNE GORE… (foto)

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović počeo je danas na Cetinju konsultacije o mandataru za sastav nove Vlade.

Nakon završenih konsultacija sa predstavnicima Pokreta Evropa sad Milatović je konsultacije nastavio sa v.d. predsjednikom DPS-a i nosiocem liste koalicije Zajedno Danijelom Živkovićem.

“Obavljene su konsutacije na kojima smo razgovarali o aktuelnoj situaciji kao o tome postoji li 41 potpis podrške za dobijenje mandata. Zaključili smo da niko do sada nije došao sa tim potpisima. Bez toga nema stabilne političke vlade. Ako neko želi opet da eksperimentiše nije problem. Mi ćemo nastaviti da budemo kritički usmjereni”, rekao je Živković novinarima nakon današnjeg kruga konsultacija.

Čitaj još:   DANIJEL Živković: Nudimo političku stabilnost koja će obezbijediti nove projekte i nova radna mjesta... (foto, video)

Prema njegovim riječima, moramo biti ozbiljni i odgovorni prema onom što su državni interesi.

“Mi ne biramo da budemo vlast. Ako budemo, ta vlast će se bazirati na principima koji se odnose na evroatlanski put Crne Gore. Zaključio sam na osnovu razgovora sa predsjednikom da za sada nema većine od 41 poslanika na osnovu koje bio on mogao dati mandat budućem mandataru”, istakao je on.

Živković naglašava da možemo da se bavimo eksperimentima kao nakon 30. avgusta, ali će ti eksperimenti završiti neuspiješno kao Krivokapićeva vlada.

“Mi smo nekoliko puta ponovili da bez nas nema ni stabilne, ni evropske vlade. Zaključio sam da će ovi razgovori trajati mjesec dana. U dosadašnjim razgovorima nema ozbiljnosti, jer da ima mi bismo već sada imali formirani vladu. Očigledno da ćemo još neko vrijeme čekati do stabilne političke situacije u zemlji”, rekao je on.

Milatović i Živković
Milatović i Živković

Živković je na sastanak kod Milatovića došao sam.

Čitaj još:   POSLJEDNJIH POLA SATA: Pogledajte kako je izgledao kobni let Prigožinovog aviona... (foto, video)

Za danas su planirane i konsultacije sa Novom srpskom demokratijom (NSD). (M.Dušević)

izvor CdM.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more