IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NAŠE ZLATO: Lana Pudar prvakinja svijeta, ponosno je podigla zlatnu medalju- Himna BiH intonirana u Izraelu… (foto, video)

Lana Pudar, najbolja plivačica Bosne i Hercegovine, osvojila je zlatnu medalju na Svjetskom juniorskom prvenstvu u disciplini 200 metara delfin.

NETANYA: Svijet, Sport, vijesti, ponedeljak, 04. VIII. 2023… 20: 58… NAŠE ZLATO: Lana Pudar prvakinja svijeta, ponosno je podigla zlatnu medalju- Himna BiH intonirana u Izraelu… (foto, video)

Nakon što se okitila titulom prvakinje svijeta u juniorskoj konkurenciji, naša Lana Pudar primila je zasluženu nagradu, medalju na Svjetskom prvenstvu u izraelskoj Netanyji.

Lana Pudar je dominantnom utrkom na 200 metara delfin došla do novog velikog uspjeha u karijeri. S vremenom 2:07.20 došla je do zlatne medalje, ali i postavila rekord svjetskih juniorskih prvenstava kroz koja su prolazile najbolje plivačice u historiji.

Kako to tradicija na ovakvim takmičenjima nalaže, nakon utrke, uslijedila je dodjela priznanja. Našoj plivačici uručena je zaslužena medalja.

Čitaj još:   DRAMA na Jablaničkom jezeru, pucao nasumice na plaži...

Mostarka je utrku završila s vremenom 2:07:20, te je na taj način još jednom obradovala svoje navijače širom planete, a istovremeno potvrdila da je jedna od najboljih plivačica današnjice.

Drugoplasirana Bella Grant iz Australije zastala je skoro dvije sekunde (1.77), dok je trećeplasirana Paola Borrelli (Italija) imala zaostatak od 3,69 sekundi.

Pored ove discipline, Lana će nastupiti u disciplinama 50 i 100 metara delfin koje su na programu u srijedu, četvrtak, petak i subotu.

Svjetsko juniorsko prvenstvo održava se u izraelskom gradu Netanya.

izvor iBalkan.net
Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more