IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILENKO A. Perović: Treba li bojkotovati popis stanovništva- velikosrpske ofanzive protiv Crne Gore i Crnogoraca? (foto, video)

Može li kvislinška vlast na zakonit način provesti korektan i transparentan popis stanovništa? Ne može! Ona je kvislinška vlast u službi Beograda. Ona slijedi velikosrpsku politiku stvaranja ”velike Srbije” u kojoj je Crna Gora osuđena na propast.

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, subota, 23. IX. 2023… 11: 08… MILENKO A. Perović: Treba li bojkotovati popis stanovništva- velikosrpske ofanzive protiv Crne Gore i Crnogoraca? (foto, video)

Njena politika je anticrnogorska, određena starim planovima anihilacije Crnogoraca! Treba očekivati da će se ta vlast služiti svim, osobito nezakonitim sredstvima da načini popisne rezultate koji odgovaraju velikosrpskom hegemonizmu! Kao što je i do sada bila sklona teškom bezakonju, i kod popisa stanovništva biće spremna na svakakva bezakonja i falsifikovanje njegovih rezultata!

Piše: Milenko A. Perović

Crnom Gorom vlada marionetska, kvislinška velikosrpska vlast. Od „oslobođenja“ 2020. godine, ona jasno pokazuje svoj klerikalni i fašistički karakter. Njegovo najbitnije obilježje je anticrnogorstvo. Apsolutno je ona netrpeljiva prema crnogorskoj naciji, državi, jeziku, kulturi, povijesti, obrazovanju i religiji.

Bezbroj puta su predstavnici te vlasti – kao i njeni ideolozi i podržavaoci, posebno, njeni beogradski gospodari i mentori – otvoreno izražavali želju da crnogorska nacija nestane s lica zemlje. Nijesu oni ostajali na želji, nego su se svojski trudili da je što prije ostvare. Na svaki način su đavolisavali crnogorsku naciju i državu.

Gospodarima kvislinške Vlade čini se da nijesu dovoljno oštetili Crnu Goru sklapanjem tzv. „temeljnog ugovora“ s tuđom crkvom iz tuđe države. Malo im je što su raščerečili sakralni i teritorijalni integritet Crne Gore „ozakonjivanjem“ milenijumske pljačke njenog cjelokupnog pravoslavnog blaga.

Dok je ne zamijeni neko novo samaštanije od državne vlade, gospodari ove Vlade pohitali su da najavljenim popisom stanovništva načine najteži tektonski poremećaj. Oni hoće da razore temelje Crne Gore razaranjem crnogorske nacije kao najvažnijeg činioca njenog državnog samoodržanja!

Zašto je predstojeći popis stanovništva svjesno planirano anticrnogorsko zlo? Šta on drugo može biti nego zlo u postojećim istorijskim i političkim uslovima? Nijesu li s njim vrlo jasne anticrnogorske namjere kvislinške Vlade?

U politički stabilnim državama popisi stanovništva su poglavito statističke operacije. Crna Gora nije stabilna država, jer je pod teškim udarima klerofašističke agresije velikosrpstva. U ovom vremenu, u njoj popis stanovništva nije statističko ni političko pitanje, nego je instrument kojim se udara protiv samoodržanja crnogorske nacije! „Kreatori“ popisa stanovništa imaju namjeru da dovedu do kraja proces radikalne srbizacije i svetosavizacije Crne Gore!

Kako mogu popisom stanovništva „prepraviti“ Crnogorce da više ne budu ono što su oduvijek bili, nego da postanu materijal za pravljenje jedne od „srpskih država?“

Za „prepravljanje“ su u njihovim rukama svi instrumenti ideološke, političke, finansijske i medijske moći. I do sada su takvim instrumentima– dio po dio– uspijevali navesti mnoge Crnogorce na nacionalnu konverziju.

Za rad na „metamorfozi“ Crnogoraca velikosrbi imaju na raspolaganju Crkvu Srbije i njene mnogobrojne „duhovnike!“ Kao kakav Sedmi bataljon u mantijama, oni su premrežili cijelu Crnu Goru. Ne trebaju im više kalašnjikovi. Pare, kletve i igre na kartu glupog crnogorskog sujevjerja efikasno ubijaju crnogorski identitet i izazivaju mutaciju Crnogoraca u velikosrbe.

Čitaj još:   SARAJEVO Nakon više sati pregleda: Dojava o bombi u hotelu Europa bila lažna… (foto)

Srpski popovi su popisna prethodnica za nacionalno i vjersko ošamućivanje Crnogoraca, kao što su bili ideološka prethodnica fašističko-četničkih falangi na izborima 2020. godine. Neće srpski popovi imati težak zadatak da mnoge lakome, sujevjerne i primitivne Crnogorce „zakunu“ da će se na popisu „pisati kao Srbi i pravoslavci.“

Popisni „prepravljači“ Crnogoraca imaju moćnu medijsku „logistiku“ za podlu kampanju da se Crnogorci „pišu kao Srbi i pravoslavci.“ Gotovo svi mediji u Crnoj Gori i u Srbiji i do sada su provodili permanentnu nacionalističku i klerikalističko-fašističku kampanju protiv Crnogoraca. Pred popis stanovništva može se očekivati da do usijanja dovedu histeričnu kampanju za njihovo nacionalističko konvertitstvo u velikosrbe.

„Prepravljači“ raspolažu „logistikom“ države Srbije. Njeno vođstvo će, bez sumnje, svim službama i sredstvima raditi da na popisu po svaku cijenu „napravi“ potrebni broj  nacionalno deklarisanih „Srba.“ Njihov željeni visoki procenat treba da stvori osnov za političke, ustavne i statusne zahtjeve prema kojima bi se Crna Gora napokon učinila „državom srpskoga naroda!“

Imaju „popisivači“ – kao i do sada – na raspolaganju onaj tip Crnogoraca koji su „dvojnoga identiteta“ ili o identitetu imaju svijesti koliko i niži oblici života! Njih će lako konvertovati u „Srbe.“ Po starim istorijskim navikama, najlakše će s onima koji su spremni da nacionalni identitet prodaju za vreću mekinja.

Od AB kontrarevolucije u Crnoj Gori je enormno rastao broj prodavaca „vjere za večeru.“ Oni su stvorili „solidnu bazu“ za suicidno napredovanje Crne Gore u velikosrpstvu. Mnogi Crnogorci uvijek su se ravnali prema zahtjevima „današnjice,“ tj. onih koji su na vlasti – a ona je od „oslobođenja“ 2020. godine učinila poželjnim da se „pišu kao Srbi“ – popis stanovništva je živa zgoda da daljnje „omasovljivanje“ velikosrpstva!

Zar nije demokratsko pravo svakoga čovjeka da se nacionalno i vjerski „piše“ kako mu je volja?

Jeste! Političko je pravo svakoga čovjeka da se o svemu što je pitan u političkim procesima izjašnjava po svom nahođenju. No, njegovo pravo nije apsolutno! Više je i starije pravo nacionalnog i državnog samoodržanja jedne zajednice!

Na osnovu toga prava, legitimno je upozoravati da se popis stanovništva u Crnoj Gori ne odvija u demokratskim, nego u svojevrsnim okupaciono- kvislinškim uslovima! Legitimno je protiv individualnog političkog prava – korumpiranog teškim manipulacijama – istaći demokratsko pravo odbrane vlastite nacije i države od neprijateljskih posezanja!

Nikome ne može biti priznato slobodno pravo kad namjerava uništavati sebe i vlastitu državu! Države američke Unije zavrgle su građanski rat protiv onih koji su mislili da im individualno i parcijalno kolektivno pravo daje osnov za uništavanje vlastitre države!

Može li kvislinška vlast na zakonit način provesti korektan i transparentan popis stanovništa?

Ne može! Ona je kvislinška vlast u službi Beograda. Ona slijedi velikosrpsku politiku stvaranja „velike Srbije“ u kojoj je Crna Gora osuđena na propast. Njena politika je anticrnogorska, određena starim planovima anihilacije Crnogoraca!

Čitaj još:   STRANCI SVE BRŽE POSTAJU DRŽAVLJANI CRNE GORE... (foto)

Treba očekivati da će se ta vlast služiti svim, osobito nezakonitim sredstvima da načini popisne rezultate koji odgovaraju velikosrpskom hegemonizmu! Kao što je i do sada bila sklona teškom bezakonju, i kod popisa stanovništva biće spremna na svakakva bezakonja i falsifikovanje njegovih rezultata!

Šta se može učiniti da se blokiraju ovakve namjere kvislinške vlasti?

Moguć je bojkot popisa! Uistinu, samo potpuni politički amateri mogu pristati na popis u uslovima sveopšte velikosrpske ofanzive protiv Crne Gore i Crnogoraca.

Samo teški ignoranti mogu pristati na popis koji ne mogu kontrolisati u svim fazama ni uvjeriti se u vjerodostojnost njegovih rezultata. Ko bi razuman pristao na popis ako zna da su njegovi organizatori zainteresovani za falsifikovanje podataka o nacionalnoj i vjerskoj pripadnosti građana!?

Ko i pod kojim uslovima ima mogućnost da organizuje uspješan bojkot popisa?

Imaju ga suverenističke partije, slobodno građanstvo, pripadnici crnogorske nacije, ali i pripadnici drugih nacionalnih zajednica za koje je – koliko i za Crnogorce – sudbinski opasno bujanje velikosrpstva u Crnoj Gori!

Prije proglašenja bojkota ove političke i građanske grupacije trebale bi pred kvislinšku vlast da postave jedan uslov. Svoj pristanak da pozovu građanstvo da pristupi popisu trebalo bi da uslove uklanjanjem dva pitanja iz popisnim materijala: pitanja o nacionalnoj i vjerskoj pripadnosti!

Na prihvatanju ovoga uslova lomi se cijela velikosrpska popisna strategija srbizacije i svetosavizacije Crne Gore!  Njihovom neprihvatanjem lomi se sâmi popis stanovništva! Malo je vjerovatno da bi kvislinška vlast prihvatila ovaj uslov i uklonila pitanja o nacionalnoj i vjerskoj pripadnosti! U tom slučaju, potpuni bojkot popisa je legitiman i apsolutno opravdan! Neka onda velikosrbi popisuju sami sebe!

BONUS VIDEO: Odgovor predsjednika Đukanovića na pitanje da li bi trebalo odložiti popis stanovništva

izvor aktuelno.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more