IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VIKEND PRED NAMA: Oblačno, vjetrovito, sa kišom, pljuskovi i grmljavina, razvedravanje samo u … (foto)

Danas će preovladavati oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom...

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, subota, 04. 11. 2023… 06: 09… VIKEND PRED NAMA: Oblačno, vjetrovito, sa kišom, pljuskovi i grmljavina, razvedravanje samo u … (foto)

Danas će u Bosni i Hercegovini biti oblačno, uz djelomično razvedravanje poslijepodne.

Kiša ili lokalni pljuskovi su mogući u Hercegovini, zapadnim, entralnim i istočnim područjima Bosne, javlja FHM…

Tokom poslijepodneva postepeni prestanak padavina i smanjenje naoblake. Vjetar jak sa olujnim udarima južni i jugozapadni. Na planinama su mogući orkanski udari vjetra. U drugom dijelu dana vjetar u postepenom slabljenju. Dnevna temperatura zraka od 17 do 23 stepena Celzijusova.

U Sarajevu pretežno oblačno sa kišom. Poslijepodne postepeni prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Dnevna temperatura oko 19 stepeni.

Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) izdao je narandžasto upozorenje zbog jakih do olujnih, lokalno i orkanskih udara vjetra, kao i intenzivnijih pljuskova praćenih grmljavinom. Udari vjetra očekuju se širom zemlje do 15 sati.

Padavine uglavnom u sjevernim i istočnim područjima Hercegovine i zapadnim područjima Bosne.

Očekivani udari vjetra između 60 i 80, lokalno oko i iznad 90 kilometara na sat. Očekivana količina padavina, u navedenim područjima, između 30 i 50, lokalno do 70 litra po metru kvadratnom.

Čitaj još:   DARIO Vraneš poručio Pljevljacima: Smjena MILANA Lekića, atak i udar i više nemamo strpljenja... (foto)

Prema prognozi FHMZ- a BiH u subotu umjereno do pretežno oblačno i promjenjivo vrijeme, povremeno sa slabim lokalnim pljuskovima, češćim na području Hercegovine. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8, na jugu do 12. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18.

subota, 04.11.2023. godine
Djelimična stabilizacija vremenskih prilika ugodno će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod hroničnih bolesnika trebale bi se umanjiti. Tokom jutra, poželjno je biti oprezniji obzirom da će se osjet hladnoće malo pojačati, usljed porasta vlažnosti zraka, drugi dio dana ugodniji. Uz slabiji vjetar u cijeloj zemlji, opšta slika biće ljepša u Bosni, u Hercegovini će povremene padavine kvariti ugođaj. Preporučljivo je topliji dio dana provesti na otvorenom.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini ponovo jače naoblačenje sa zapada koje će uvjetovati kišu, pljuskove, grmljavinu i vjetrovito vrijeme. Očekuje se jako jugo sa olujnim udarima. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno i promjenjivo vrijeme, povremeno sa slabim lokalnim pljuskovima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20.

Čitaj još:   VIC DANA: Pokucao Albanac Srbinu u Leposaviću da ga nešto pita... (foto)

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more