IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DA LI ĆE I KADA BITI IZPORUČEN RUDAR MAFIJE?! Ministrastvo pravde poslalo zahtjev za vraćenje Vladimira Erića (32) osumnjičen za kopanje tunela u depo Višeg suda u Podgorici… (foto, video)

Vladimir Erić je uhapšen 13. oktobra na aerodormu u Stokholmu dok je čekao da se ukrca na let za Beograd. Ali se za sada ne zna da li će i kada on i biti izručen iz Švedske…

STOKHOLM: Svijet, Crna Hronika, subota, 11. 11. 2023… 08: 09…DA LI ĆE I KADA BITI IZPORUČEN RUDAR MAFIJE?! Ministrastvo pravde poslalo zahtjev za vraćenje Vladimira Erića (32) osumnjičen za kopanje tunela u depo Višeg suda u Podgorici… (foto, video)

Ministarstvo pravde Crne Gore je od Ministarstva pravde Kraljevine Švedske zatražilo izručenje državljanina Republike Srbije Erić Vladimira, radi krivičnog gonjenja zbog krivičnih dela kriminalno udruživanje, teška krađa i sprečavanje dokazivanja. Molba za izručenje je poslata i redovnim putem i preko NCB Interpola Podgorica.

– Od nadležnih organa Kraljevine Švedske zavisi koliko će trajati ekstradicioni postupak i kakva će biti odluka- kazali su za medije iz Ministarstva pravde Crne Gore.

Inače kako izveštavaju crnogorski mediji Stina Lundkvist, viši javni tužilac u Državnom javnom tužilaštvu Švedske, na pitanje u kojoj je fazi proces ekstradicije Vladimira Erića, odgovorila da su to poverljive informacije i da na to ne može da odgovori.

Trajanje postupka izručenja u Švedskoj može varirati u zavisnosti od različitih faktora, uključujući složenost slučaja, pravne procedure i moguće pravne žalbe. Uobičajeno je da postupak izručenja traje nekoliko meseci, ali može biti i duži ako dođe do pravnih komplikacija ili odugovlačenja. Interesantno je da je u nekim prethodnim slučajevima kada su u Švedskoj izvršena hapšenja po poternici iz Crne Gore, uhapšeni bili izručeni pet, ili šest meseci kasnije.

Čitaj još:   Zatvorski dani vlasnika Agrokora: TODORIĆ SA 22 EURA DNEVNO...

Podsetimo Vladimir Erić i njegovi sugrađani Dejan Jovanović (31), Veljko Marković (32) i njegov stric Milan Marković (53) osumnjičeni su da su od kraja jula do 11. septembra kopali tunel iz suterena zgrade u podgoričkoj Njegoševoj ulici do depoa Višeg suda, a potom iz njega ukrali više komada oružja i drugih dokaza u raznim slučaejvima.

Katarina Baćović iznajmila stan iz koga su Lozničani kopali tunel do depoa

Policija je utvrdila da su Jovanović i Marković iz Crne Gore pobegli istog dana kada je otkriveno da je sudska prostorija obijena, a za Erića nisu imali precizne podatke kuda je i kako napustio državu. Utvrđeno je da je Jovanović, kada se domogao Bijelog Polja, u Srbiju pobjegao taksijem, a da su Markovići autobusom otišli u Foču. Za njima trojicom policija traga.

Osim četvorke iz Loznice, Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici za obijanje depoa Višeg suda osumnjičilo je i Podgoričanku Katarinu Baćović, Ivicu Piperovića, Nikolu Milačića i Predraga Mirotića. Tuzanin Marijan Vuljaj osumnjičen je da je Katarini Baćović pomagao da se krije i beži od policije.

Iskopali tunel i provalili u sudski depo u Podgorici iz koga su ukrali oružje i više dokaza iz raznih slučajeva

Mirotić je uhapšen 23. septembra, a Baćović, Piperović, Milačić i Vuljaj 12. oktobra.

Vuljaj i Baćović pred policijom su priznali krivicu i optužili ostatak krimi-ekipe.

Prema spisima iz istrage, Baćović je odmah nakon hapšenja ispričala šta je sve činila za grupu koja je kopala podzemni tunel i obila depo Višeg suda u Podgorici. Negirala je, međutim, da je znala čime se oni tada bave.

Čitaj još:   Bursać: Bez amina iz Beograda ne bi bilo etničkog čišćenja ni uvertire u GENOCID

Navodno, rekla je i da je u sve to uvukao Milačić.

Nju policija i tužilac Marko Mugoša terete da je, koristeći falsifikovanu ličnu kartu, iznajmila stan u suterenu zgrade u Njegoševoj ulici broj 12, iz kog je mafija prokopala 30 metara dug tunel.

Bonus video: Do koga vodi tunel iskopan ispod Višeg suda u Podgorici?

izvor agaencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more