IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŠEKI Radončić o popisu: Da se prebrojimo, brate, jer liječenja nema bez prave dijagnoze… (foto, video)

Novinar i publicista Šeki Radončić smatra da je odluka opozicije da podrži Popis koji je juče počeo u Crnoj Gori ispravna, a da posebnu vrijednost ima činjenica da su vlast i opozicija konačno uspjeli da o tom pitanju postignu saglasnost…

PODGORICA:Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 04. 12. 2023… 19: 39… ŠEKI Radončić o popisu: Da se prebrojimo, brate, jer liječenja nema bez prave dijagnoze… (foto, video)

Gostujući u emisiji “Aritmija” autorke Tamare Nikčević, Radončić je govorio i o pokušaju državnog udara u Crnoj Gori 2016. godine.

Smatra da se Popis u Crnoj Gori održava u pravom trenutku. 

„Da sam bio na mjestu opozicije i ja bih odlučio da se Popis baš sad održi. Smatram da treba da pukne i taj čir. Kada imam zdravstveni problem pođem kod doktora da vidim da li imam karcinom ili ne, treba li mi stent ili ne.

Mislim da čir zvani Popis treba sada da pukne i drago mi je da su se napokon vlast i opozicija dogovorili makar oko jedne tačke. I da se prebrojimo, brate. Da vidimo kud smo, što smo i što nam je na osnovu toga činiti. Jer liječenja nema bez prave dijagnoze“, ocijenio je Radončić.

Govoreći u “Aritmiji”, Radončić koji je i autor filma “Zavjera”, koji se bavi temom pokušaja državnog udara u Crnoj Gori 2016. godine, smatra da ne postoji nikakva dilema u vezi sa činjenicom da li se pokušaj državnog udara uopšte dogodio.

Nema dileme – pokušaj državnog udara se dogodio

“Pokušaj državnog udara 2016. godine se dogodio. Što se tiče mene i konkretnih dokaza, u vezi sa tim ne postoji nikakva dilema”, rekao je Radončić dodajući da su velike greške, tokom sudjenja, napravili i tužilaštvo i odbrana.

„Za mene su Andrija Mandić i Milan Knežević nevini ljudi, osim ako ih osude“, rekao je Radončić tvrdeći da je odbrana pogriješila insistiranjem na negiranju postojanja pokušaja državnog udara.

Prema Radončićevom mišljenju, bilo bi korisnije da su ostavili mogućnost da se državni udar desio, a da su negirali sopstveno učešće. 

Katnić za svjedoka trebao pozvati Vučića

Što se tužilaštva tiče, glavna greška tadašnjeg glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića je što nije za svjedoka pozvao predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 31. oktobar 2018. godine

„Aleksandar Vučić u tom momentu organizuje vanrednu konferenciju za novinare, koju čitav svijet prenosi i na kojoj kaže: ‘Nisam htio da dozvolim da se ubije predsjednik susjedne države’. Kada ga novinar pita da li je praćen Milo Đukanović Vučić odgovara da je Đukanović praćen najsofisticiranijim metodama. Navodi da su zaplijenili 105. 000 eura, pokazuje uniforme, pokazuje sredstva”, ističe Radončić.

Vučić pokušao da “namjesti” Đukanovića

Radončić podsjeća i na svjedočenje Đukanovića u filmu Zavjera.

„To je dragocjeno svjedočenje Đukanovića koji odlazi na poziv Vučića u Beograd gdje mu prezentuju dokaze. Tada Đukanović pita: ‘Zašto me niste blagovremeno obavijestili?’ Znate li što je, prema riječima Đukanovića u filmu, odgovorio Vučić: ‘Nismo procijenili što se događa’. Znači Vučić je njega pokušao da „namjesti“. To je moja slobodna interpretacija’”, kaže Radončić.

Komentarišući predstojeće ponavljanje suđenja za pokušaj državnog udara i moguć epilog, Radončić je iskazao bojazan da će dalji tok procesa biti pod snažnim uticajem Moskve i Beograda.

Targetiraju se svi koji stoje na putu uništenja Crne Gore

Kada je riječ o aktuelnim SMS prepiskama između visoko pozicioniranih funkcionera koje danima objavljuje crnogorska štampa, Radončić ocjenjuje da smo dotakli dno.

„Tri godine prisustvujemo tome. Žuta štampa, tabloidi i televizije slične beogradskim zasipaju Crnu Goru raznim aplikacijama, prepiskama. Targetiraju se ljudi, targetiraju se političari, targetiraju se njihova djeca, targetiraju se svi koji stoje na putu uništenja Crne Gore kao uređene demokratske države“, istakao je Radončić.

Napominje da je Crna Gora jedina na svijetu koja je dozvolila da SKY aplikacije izađu na vidjelo.

„SKY aplikacije ima i Holandija, Francuska i Italija, Srbija i Hrvatska… Ali ovakvog pravljenja meta od ljudi nema nigdje. To što rade Vijesti i njihovi ‘medijski snajperisti’ otišlo je predaleko i ja strepim da jednog dana zbog tih aplikacija ne dođe do eskalacije sukoba, obračuna, ubistava“, kazao je Radončić.

Upitan da prokomentariše kako to da se navedeni sadržaji koji posjeduje Tužilaštvo objavljuju isključivo u tabloidu Vijesti i crnogorskom portalu koji slovi kao glasilo srpske BIA Radončić ističe da je riječ o najprljavijim i najprizemnijim poslovima u novinarstvu.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 24. oktobar 2020. godine

„Međutim, ako za SKY aplikaciju nešto i mogu da se pravdaju institucije u Crnoj Gori, za objavljivanje prepiski koje posjeduje SDT nema opravdanja. Novinari Vijesti ističu da su ih dobili od SDT, dakle za njihovo objavljivanje je odgovorno isključivo SDT i Novović”, ističe Radončić.

Novović da napokon organizuje konferenciju za medije

Dodaje da bi u svakoj uređenoj zemlji zbog objavljivanja tih prepiski morao da podnese ostavku.

„Ne samo specijalni tužilac, nego i vrhovni državni tužilac i ministar pravde. Zbog toga bi u uređenom svijetu pala vlada. Ja volim da personalizujem odgovornost. Novović je do sada već trebalo da procesuira nekog“, kaže Radončić koji smatra da je riječ o aminovanju sa vrha.

„Volio bih da Vladimir Novović napokon organizuje makar jednu konferenciju za medije i odgovori na ključna pitanja. Kako su se prepiske pojavile? Da li on stoji iza toga i ko je odgovoran?“, poručio je ŠEKI Radončić.

BONUS VIDEO: ŽIVA ISTINA-ŠEKI RADONČIĆ…

IZVOR Standard.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more