IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BEOGRADA ODLUČIO: Bivši šef BIA Nebojša RODIĆ, postavljen na dužnost ambasadora u Crnoj Gori… (foto)

S obzirom da je Rodić kao prekaljni bezbjednjak i zvanično izabran za ambasadora Srbije u Podgorici, to će uveliko olakšati posao domaćim najamnicima Beograda, koji više neće morati da idu u srpsku prijestonicu po naloge, već će od sad moći da ih dobijaju u Podgorici

Nebojša Rodić ukazom predsjednika postavljen je na dužnost ambasadora Srbije u Crnoj Gori.

U Službenom glasniku Srbije objavljen je „Ukaz o postavljenju na dužnost izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Republike Srbije u Crnoj Gori“.

„Postavlja se Nebojša Rodić na dužnost izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Republike Srbije u Crnoj Gori. Ovaj ukaz stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u „Službenom glasniku Republike Srbije“, objavljeno je u Službenom glasniku.

Rodić je na toj funkciji zamijenio Vladimira Božovića, poznatog kao ”Srbin janičar” koji je u novembru 2020. proglašen personom non grata, a zvanično je u julu ove godine opozvan sa dužnosti ambasadora Srbije u Crnoj Gori.

Nebojša Rodić rođen je u Šapcu 1953. godine. On je bivši ministar odbrane Republike Srbije u Vladi Ivice Dačića i trenutni ambasador Srbije u Beču, a od 2014. do 2018. godine je bio ambasador u Azerbejdžanu.

Čitaj još:   ČEKAM KIŠU, DA NAS ZALIJE…: U srijedu naoblačenje s pljuskovima, u četvrtak kiša, ide prognoza za narednih nekoliko dana... (foto)

Vlada Srbije ga je imenovala u avgustu 2012. godine za šefa Bezbjednosno-informativne agencije (BIA), čuvene po subverzivnom radu usmjerenom prema Crnoj Gori, čiji suverenitet već godinama podriva u cilju integracije naše države u granice ”srpskog sveta”. Na čelu BIA bio je do septembra 2013. godine, kada je izabran za ministra odbrane.

S obzirom da je Rodić kao prekaljni bezbjednjak i zvanično izabran za ambasadora Srbije u Podgorici, to će uveliko olakšati posao domaćim najamnicima Beograda, koji više neće morati da idu u srpsku prijestonicu po naloge, već će od sad moći da ih dobijaju u Podgorici.

Operativno funkcionisanje na subverziji Crne Gore tako će uveliko biti olakšano za funkcionere bivšeg DF-a, Demokrata, Milatovićeve struje u PES, takozvane SPC, URA-e, ali i mnoštva drugih najamnika Beograda koji zarađuju za hljeb radom za interese susjedne države.

izvor: aktuelno.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more