IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DJEČAK IZ CRNE GORE TEŽE POVRIJEĐEN u kanjonu Ibra, transportovan za BEOGRAD: Doživio prijelom kostiju lobanje i lica, DUGO BIO U LEDENOJ VODI! (foto)

Trudnica iz Tivta je poginula, dok su njeni suprug i četvorogodišnji sin povrijeđeni, u užasnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila juče u 19.30 časova u blizini sela Batrage kod Tutina.

Kako prenosi Kurir dječak je u teškom stanju i on je transportovan za Beograd, dok je otac stabilno i o njemu vode računa u Opštoj bolnici u Novom Pazaru.

Podsjetimo, porodica iz Crne Gore bila je u automobilu koji je sletio s puta u kanjon rijeke Ibar, dubok čak 150 metara.

Otac i mališan su posle nesreće prevezeni u bolnicu u Novom Pazaru i kako za Kurir kaže dr Ševćet Hajrović, načelnik hirurških grana u Opštoj bolnici Novi Pazar, dijete je kod njih dovezeno bez svjesti.

– Povrijeđeno je dijete starosti četiri godine koje je zadobilo tešku povredu glave. Polomljene su kosti lobanje i lica. Bio je u stanju hipotermije, jer mu je tijelo dugo bilo u ledenoj rijeci. Ima povrede mozga, urađen je CT glave, a zbog teškog stanja on je transportovan u Beograd na Neurohiruško odjeljenje – kaže dr Hajrović i dodaje da je otac mališana u stabilnom stanju.

– On ima prelom rebara od prvog do sedmog, izliv krvi u pluća, dreniran je i briga o njemu se vodi u Opštoj bolnici Novi Pazar – dodao je naš sagovornik.

Spasioci na terenu

– Na teren su odmah izašle spasilačke ekipe – vatrogasci, Hitna pomoć, policija, a okupio se i veliki broj građana. Trebalo je vremena da se povrijeđeni izvuku iz provalije na bezbjedno. Inače, automobil se usljed pada i prevrnuo na krov, pa je akcija spasavanja bila jako komplikovana – kaže naš sagovornik i dodaje:

Čitaj još:   Italija po broju umrlih od zaraze korona virusom prestigla Kinu... (foto)

– Nažalost, trudnoj ženi nije bilo spasa, ona je podlegla povredama. Spasoci su uspjeli da izvuku dečaka i njegovog oca, koje je odmah preuzela Hitna služba i oni su bili u stabilnom stanju, bez težih povreda.

Prema riječima naših sagovornika, teren na kom je došlo do slijetanja s kolovoza je nepristupačan, a u vrijeme nesreće bio je mrak i padala je neka susnježica.

– Bila je to trka s vremenom, morali smo brzo da se organizujemo i da djelamo. Hladno je bilo, dolje je rijeka… Znali smo da je dijete tu i trudnica, jednostavno nije bilo vremena da čekamo.

Svi iz spasilačkog tima su dali sve od sebe, vatrogasci su se spustili u ambis, lampama su osvjetljavali šiblje i probijali se, građani su opet sa svoje strane pomogli koliko su mogli. Slika koja će svima ostati urezana u sjećanje, jeste ona na kojoj vatrogasac u naručju iznosi uplakanog dječaka iz provalije – kaže izvor Kurira i dodaje da su se svi slomili kada su shvatili da trudna majka dječaka ne daje znake života.

Tročlana porodica sletjela u kanjon Ibra dubok 100 metara, dijete i otac spaseni.

Čitaj još:   NOVI DETALJI NAPADA U BARU: Jednom od atletičara iz Sarajeva slomljena vilica i nos, krivične prijave protiv četiri maloljetna huligana... (foto)

Prema riječima našeg izvora, još se ne zna šta je uzrok nesreće, a drugih učesnika u udesa nije bilo. Činjenica je da je padao snijeg, da je kolovoz bio mokar i klizav.

– Da li je to doprinelo da vozač izgubi kontrolu i surva se ili je nešto sasvim drugo u pitanju utvrdiće istraga – kaže izvor upoznat sa slučajem.

izvor: pink.rs

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

DOLAZI ZAHLAĐENJE, PADAĆE ŠIROM REGIONA…

ZA  VIKEND u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a Read more