IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZIMA PROMIJENILA PLANOVE: Za vikend oblačno, kiša na planinama snijeg, početkom sedmice promjena vremena… (foto)

Povremeno slaba kiša je moguća na sjeveru i na sjeveroistoku Bosne. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 8, a najviša dnevna do 17 stepeni C…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, subota, 23. 12. 2023… 08: 09…. ZIMA PROMIJENILA PLANOVE: Za vikend oblačno, kiša, na planinama snijeg, početkom sedmice promjena vremena… (foto)

Danas pretežno oblačno vrijeme sa kišom u većini područja. Na planinama se očekuje slab snijeg.

Vjetar slab, veći dio dana, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od dva do osam, na jugu do 10, a najviša dnevna od šest do 12, na jugu do 14 stepeni Celzijusa.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom. Jutarnja temperatura oko dva, a najviša dnevna temperatura oko šest stepeni.

Biometeorološke prilike relativno su nepovoljne. Izraženija naoblaka i povremene slabije padavine, kod većine populacije uzrokovat će lošije raspoloženje.

Temperature zraka blago porasti, osjet hladnoće bi se mogao pojačati tokom jutra i večeri, usljed većeg sadržaja vlage, stoga je poželjno biti oprezniji i primjereno se odjenuti. Također su još moguće epizode onečišćenog zraka u urbanim centrima, čemu treba posvetiti pažnju i prilagoditi aktivnosti na otvorenom.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH u subotu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove magla ili niska oblačnost, koja ponegdje može biti i dugotrajna. Povremeno slaba kiša je moguća u Hercegovini i na sjeveroistoku Bosne. Vjetar slab južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 8, na jugu do 10, a najviša dnevna od 8 do 14, na jugu i sjeveru zemlje do 17 stepeni.

Čitaj još:   VLADIMIR Joković, Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, zarađuje kao i vrhunski sportista, uštedio 150.000 eura... (foto, video)

subota 23.12.2023. godine
Biometeorološke prilike dodatno će se popraviti i većina populacije trebala bi biti boljeg raspoloženja. Nakon vedrije noći, u jutarnjim satima će biti prohladno, stoga je preporučljivo posvetiti pažnju prikladnoj zaštiti od nižih temperatura i djelimično reducirati aktivnosti. U ostatku dana ugodnije, uz blago zatopljenje i stabilnije vrijeme, sa sunčanim intervalima. Na jugu zemlje, uz malo više temperature zraka u odnosu na unutrašnjost. Tegobe kod hroničnih bolesnika djelimično će se umanjiti. 

U nedjelju umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove magla. Vjetar slab, uglavnom, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od -1 do 6, na jugu do 8, a najviša dnevna od 10 do 16 stepeni.

U ponedjeljak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove magla. U južnim i jugozapadnim područjima može pasti i malo kiše. Vjetar slab, uglavnom, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 3 do 10, a najviša dnevna od 10 do 16 stepeni Celzijusa.

Čitaj još:   VIC DANA: Pitali ĐETIĆA ima li njegov pas "bogo" porodično stablo, a onda– odgovor i urnebes… (foto)

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more