IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SNIMAK KOJI UZNEMIRAVA: Čopor pasa napao muškarca dok je skijao, jedan ga je ugrizao i za… (foto, video)

Nesvakidašnji incident dogodio kada je čopor pasa napao skijaša tokom skijanja...

KOPAONIK: Regija, Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti, ćetvrtak, 28. 12. 2023… 00: 02… SNIMAK KOJI UZNEMIRAVA: Čopor pasa napao muškarca dok je skijao, jedan ga je ugrizao i za… (foto, video)

Prije svega ljubitelja životinja, najbitnije je ostati pribran i nikako ne treba nastaviti da skijate jer su psi u čoporu dobili nagon za lov i ako bježite to samo osnažuje psa…

  • Danas je na Kopaoniku čopor pasa krenuo da juri skijaša tokom skijanja. Jedan od pasa je nažalost ugrizao skijaša koji na svu sreću nije imao teže povrede – navedeno je na instagram stranici Kopaonik info.

Prema riječima Dejana Sevkovića koji vrši obuke pretražnik i radnih pasa, spasioca Gorske službe i prije svega ljubitelja životinja, najbitnije je ostati pribran i nikako ne treba nastaviti da skijate jer su psi u čoporu dobili nagon za lov i ako bježite to samo osnažuje psa da nastavi sa napadom, dakle treba stati i okrenuti se ka psu koji vas juri, možete koristiti vašu opremu da uplašite pse – navodi se dalje i dodaje:

  • Nažalost, nikako ne bih željeli da se nađete u ovako neprijatnoj situaciji i iskreno se nadamo da se ovakvi slučajevi neće ponavljati na našoj divnoj planini, ni tokom vašeg skijanja, niti prilikom uživanja u zimskim čarolijama.
Čitaj još:   NEDELJA JE... PREMINUO DŽEJ RAMADANOVSKI

Video pogledajte OVDJE.

izvor HAYAT.ba