IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TUGA VELIKA- Kraj nakon 70 godina: Čuvena poslastičarnica “KORZO” odlazi u LEGENDU- “Veliko hvala za sve ove godine”… (foto, video)

Dugotrajnim aplauzom, Podgoričani su se danas oprostili od poslastičarnice “Korzo”, koje nakon čitavih 70 godina više neće biti u Ulici slobode.

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 31. 12. 2023… 19: 40… TUGA VELIKA- Kraj nakon 70 godina: Čuvena poslastičarnica “KORZO” odlazi u LEGENDU- “Veliko hvala za sve ove godine”… (foto, video)

Čuvena radnja, koju su generacije pamtile i pod nazivima kod Š.T. Hamze ili kod Štetnog, danas je poslužila posljednje goste.

Oko 16 časova, vlasnik Nailj Nako Ali posljednji je put zaključao vrata poslastičarnice, nakon čega je uslijedio dugotrajan aplauz okupljenih građana.

“Hvala vam prijatelji, komšije i sugrađani, zbog vas smo i ovoliko trajali. Nažalost, nijesmo mogli dalje, jer je mlada generacija otišla i nije imao ko da nastavi tamo gdje smo mi stali”, istakao je on obraćajući se sugrađanima.

“Podgorice, hvala za 70 godina povjerenja”, natpis je koji je danas okačen na izlogu poznate poslastičarnice.

Podgorica ovih dana ostaje bez još jednog od simbola koji su spajali Titograd i Podgoricu.

Foto: YouTube screenshot/MediaBiro

Naime, poslastičarsko-buregdžijska radnja “Korzo“, skraćeno – Š.T. Hamza, biće zatvorena poslije 70 godina rada.

Jedinstveno mjesto gdje su Podgoričani uživali u bureku, baklavama, čuvenoj šampiti i brojnim napicima, zatvoriće svoja vrata početkom godine. 

Poslastičarnica Korzo otvorena je u oktobru mjesecu 1953. godine, a svoja vrata će zatvoriti 01. januara 2024. 

Čitaj još:   ISTANBUL: Slaven Bilić se vraća na Bosfor, preuzima Bašakšehir...

Predstavnik treće generacije, odnosno suvlasnik Husref Hamza, kaže za naš portal da poznata poslastičarnica odbrojava svoje posljednje dane poslije sedam decenija.

Kako je istakao, otvorena je u Federativno Narodnoj Republici Jugoslaviji (FNRJ), a ideja je bila da bude Narodna poslastičarnica, što i jeste i bila sve ove godine, dodaje, i po stilu i po cijenama.

Foto: YouTube screenshot/MediaBiro

“Prioritet je bio biti čovjek, pa domaćin kako bi se danas reklo ugostitelj, a na kraju kao dobar drug. Titograd je promijenio ime, FNRJ je doživjela krah, a poslastičarnica je pukim čudom opstala pod jakim naletom kapitalizma, ali ne i ekipa iz poslastičarnice”, navodi Husref za naš portal.

Kako je istakao, glavni razlog zbog čega se poslastičarnica zatvara je jer nema ko da nastavi sa poslovanjem. 

“Ja sam jedini od te generacije koji je bio “štetni”, nisam mogao sam. 20 godina sam gledao kako jedna priča, jedan svijet nestaje pred očima, nisam mogao više da gledam posao sam, gdje i svi koji su trebali da budu tu”.

Hamza se zahvalio Podgoričanima za sve ove godine, za kako ističe, priču koja uvijek može da se nastavi.

“Podgorica je grad koji je čuvao “štetnog” Podgoričanina, klesali “štetnog”, davali imena proizvodima, pravili priče, a Crna Gora je to podržavala i to je sjajna priča. Izvinjavam se Podgorici i Crnoj Gori ako smo što pogrešno uradili, a jesmo čim nas nema, praštajte. Velika hvala za sve ove godine, velika hvala za priču koja uvijek može da se nastavi”, zaključuje Husref Hamza za portal Kolektiv.me.

Čitaj još:   ŠTRAJK POLICAJACA: "Obećanjima NE VJERUJEMO, očekujemo konkretne poteze"

BONUS VISEO: KORZO ODLAZI U ISTORIJU

izvor Kolektiv.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more