IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

POTPUNI PREOKRET UZ PORAST OBLAČNOSTI: Kada će opet padati snijeg i šta nas očekuje u narednih nekoliko dana… (foto)

U noći na utorak moguć je prodor hladne fronte sa sjevera…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivoszi, vijesti, ponedeljak, 16, 01. 2024… 08: 22… POTPUNI PREOKRET UZ PORAST OBLAČNOSTI: Kada će opet padati snijeg i šta nas očekuje u narednih nekoliko dana… (foto)

Za danas se u našoj zemlji očekuje postepen porast oblačnosti.

U kotlinama će padati kiša, a na planinama snijeg. Više padavina je u Hercegovini, u Bosni slabije padavine . Tokom noći na utorak u većem dijelu zemlje se očekuje snijeg, na jugu zemlje je kiša. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera.

U poslijepodnevnim i večernjim satima vjetar mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1°C, na jugu do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 7°C, na jugu do 11°C.

Padavine se očekuju u većini mjesta, u Hercegovini lokalno moguće obilnije.

Kiša, na planinama iznad 1400 metara nadmorske visine susnježica i snijeg, s tim da bi u jutarnjim satima snježna granica lokalno bila nešto niža.

Jutarnja temperatura u ponedjeljak – 2 do 5, na jugu do 7 stepeni. Dnevna temperatura 4 do 9, lokalno na sjeveru i jugu do 11.  Vjetar slab do umjeren, uglavnom južnog smjera – navode meteorolozi BH Meteo.

U noći na utorak moguć je prodor hladne fronte sa sjevera koja bi nam u utorak donijela kratkotrajno zahlađenje i prolazan snijeg. Od srijede izgledno naglo jačanje južine i osjetno zatopljenje, zapad Bosne i Hercegovinu očekuje tada kiša i pljuskovi uz lokalno obilnije padavine, drugdje uglavnom suho.

Čitaj još:   Vic dana Ljekarska kontrola u zatvoru...

Na sjeveru i sjeveroistoku Bosne od srijede najtoplije usljed fenskog efekta jugozapadnog vjetra, također tih dana širom zemlje povremeno umjeren do na udare jak jugo, na planinama mogući olujni udari – navode iz BH Meteo.

U utorak u jutarnjim satima u većem dijelu zemlje će padati snijeg, na jugu zemlje kiša. Zatim se očekuje postepeno razvedravanje. Vjetar u Bosni većinom slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 0°C, na jugu do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 4°C, na jugu od 7 do 11°C.

U srijedu novo naoblačenje sa juga. U večernjim satima kiša na zapadu i jugozapadu Bosne i u Hercegovini. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i -1°C, na jugu do 3°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8°C, na jugu do 11°C.

U četvrtak pretežno oblačno vrijeme. Kiša se uglavnom očekuje na području Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne slabije padavine. Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8°C, na jugu do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C.

Čitaj još:   ISTANBUL: Kompanija kažnjena zbog saobraćajnog kolapsa

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more