IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

JANUAR NOSI NOVA IZNENAĐENJA: Početak druge polovine mjeseca bez prave hladnoće, vremenska prognoza do kraja prvog kvartala… (foto)

U periodu od 21. do 29. januara preovladavat će promjenjivo oblačno, djelimično sunčano i stabilno vrijeme…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 16, 01. 2024… 06: 22… JANUAR NOSI NOVA IZNENAĐENJA: Početak druge polovine mjeseca bez prave hladnoće, vremenska prognoza do kraja prvog kvartala… (foto)

U jutarnjim satima izgledni su minusi koji će biti izraženiji u centralnim područjima…

Početak druge polovine januara, kad su u pitanju temperature zraka, bit će sličan prvim danima ove godine, a to znači zima bez prave zime, javlja Anadolu.

“Minusi će se zadržati na planinama. U nižim područjima minusi bit će rijetki i slabi uglavnom pri tlu. Preovladavat će nestabilno vrijeme sa kišom u nižim, a snijeg i susnježica padat će uglavnom u planinskim i pretplaninskim područjima”, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZ BiH).

Očekivane padavine u centralnim i sjevernim područjima Bosne i Hercegovine neće biti obilne i stalne. Više količine padavine izgledne su na jugu i jugozapadu zemlje. Najviše padavina prognozira se u četvrtak i petak.

Minimalne temperature zraka varirat će od minus dva do tri stepena u Bosni, na području Hercegovine od pet do devet. Najviše dnevne temperature između četiri i devet stepeni u Bosni, do 14 na jugu zemlje. Od četvrtka maksimalne temperature od osam do 14, na jugu i do 17 stepeni Celzijusa.

Čitaj još:   HIT NA MREŽAMA- Već je poznata i zamjena za Argentinca: Glupiranje na Mundijalu ga koštalo ugovora, Emeri želi da klub proda Martineza? (foto, video)

Dakle i u periodu od 21. do 29. januara preovladavat će promjenjivo oblačno, djelimično sunčano i stabilno vrijeme. U jutarnjim satima izgledni su minusi koji će biti izraženiji u centralnim područjima. Tokom dana temperature zraka bit će uglavnom pozitivne.

utprak, 15.01.2024. godine
Biometeorološka prognoza je loša. Promjena vremena, uz kišu i snijeg, kod većine populacije uzrokovaće lošije raspoloženje. Sjeverno strujanje i pojačan osjet hladnoće, izraženije sa noćnim satima, kod meteoropata i hroničnih bolesnika, ponajviše astmatičara i osoba sa ishemijskim bolestima, može dovesti do jačanja tegoba. Preporučljivo je prikladno se odjenuti, umanjiti boravak na otvorenom i reducirati aktivnosti.

srijeda, 17.01.2024. godine
Pogoršanje i nestabilne vremenske prilike loše će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate. Vjetrovito vrijeme i jačanje južine u poslijepodnevnim i večernjim satima dodatno će usložnjavati opštu sliku. Moguće su reakcije na promjenu u vidu glavobolje, nervoze, dekoncentracije, u noći problemi sa snom. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima.

Čitaj još:   Milenko A. Perović: Crnom Gorom se ne može vladati iz Beograda! (foto, video)
L

izvori iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more