IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

IZNENAĐENJA NAM IDU I U MARTU: Umjereno do pretežno oblačno negdje i s kišom, kakvo nas vrijeme očekuje u narednih 15 dana… (foto)

Nešto niže vrijednosti temperature zraka, očekuju se od 29. februara sve do kraja prognoznog perioda…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 20. 02. 2024… 08: 32… IZNENAĐENJE NAM IDU I U MARTU: Umjereno do pretežno oblačno negdje s kišom, kakvo nas vrijeme očekuje u narednih 15 dana… (foto)

Jutros je umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a samo ponegdje je registrovana i slaba kiša. U prvom dijelu tekuće sedmice očekuje se nestabilno vrijeme uz slabe i povremene padavine.

Temperature zraka u 07 sati: Bjelašnica- 4 stupnja, Sokolac 1, Ivan- sedlo 2, Sarajevo 4, Bugojno, Drvar, Sanski Most i Srebrenica 5, Banja Luka, Livno, Prijedor i Zenica 6, Gradačac i Tuzla 7, Trebinje 8, Neum i Stolac 10, Široki Brijeg 11, Mostar 12 stepeni. Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 950 milibara, za 7 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz djelimično razvedravanje tokom dana. U jutarnjim satima u Bosni je moguća slaba kiša, a na planinama slab snijeg. Poslijepodne na istoku Bosne lokalni i slabi pljuskovi, a u večernjim satima slaba kiša na sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura od 8 do 14, na jugu do 18 stepeni.

Čitaj još:   KLANJANA DŽENAZA EFENDIJI SMAJIĆU: Bio je godinama imam Atik- Savske džamije u Brčkom... (foto)

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima je moguća slaba kiša. Najviša dnevna temperatura oko 9 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Do 28. februara izgledne su natprosječne srednje dnevne temperature za ovaj period, jutra prohladna sa temperaturama zraka od 1 do 6 u Bosni, u Hercegovini od 3 do 8 °C. Danju u Bosni do 14 °C u Hercegovini do 18 °C.

Nešto niže vrijednosti temperature zraka, očekuju se od 29. februara sve do kraja prognoznog perioda. Minimalne temperature zraka od-1 do 4 u Bosni, u Hercegovini 2 do 7, maksimalne u Bosni do 10 u Hercegovini do 14 °C.

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more