IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KRENUO APRIL I NOVA IZNENAĐENJA: Oblačno vrijeme, jutarnje temperature nešto niže, stiže hladna fronta, vrijeme u narednih 15 dana… (foto)

Uslijed slabljenja južine, tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata, djelimično će se umanjiti…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 02, 04. 2024… 09: 12… KRENUO APRIL I NOVA IZNENAĐENJA: Oblačno vrijeme, jutarnje temperature nešto niže, stiže hladna fronta, vrijeme u narednih 15 dana… (foto)

Hladan fronta sa sjeverozapada uslovit će padavine u noći na utorak. Intenzivniji pljuskovi mogući su na zapadu i jugozapadu te u centralnim predjelima Bosne, dok se na sjeveru, istoku i jugu zemlje prognoziraju pljuskovi umjerenog intenziteta.

Postepena stabilizacija vremenskih uslova očekuje se od sredine utorka, a lijepo vrijeme trajaće do 10. aprila. Pogoršanje se očekuje od 11. do 16. aprila.

Do 05. aprila, u Bosni minimalne jutarnje temperature kretaće se od 3 do 8, u Hercegovini od 5 do 10 °C, danju u Bosni do 18 °C u Hercegovini do 21 °C.

Od 06. aprila do 16. aprila, očekuje se blagi porast temperatura zraka, u Bosni jutarnje se prognoziraju od 6 do 11, u Hercegovini od 8 do 13 °C, a maksimalne u Bosni do 26 u Hercegovini do 28 °C.

Od 06. aprila do 16. aprila, očekuje se blagi porast temperatura zraka.

Čitaj još:   Profesor Srđan polno uznemiravao djevojčice, oglasila se majka jedne od njih, otkrila gnusnu stvar... (foto)

Danas će u Bosni i Hercegovini biti umjereno do pretežno vrijeme. Tokom dana, nestabilno sa slabom kišom i lokalnim pljuskovima. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 19 stepeni C…

Što se tiče biometeoroloških prilika, mada će tokom dana preovladavati nestabilne vremenske prilike, osvježenje u vidu padavina i nižih temperatura zraka pozitivno će djelovati na većinu populacije. Uslijed slabljenja južine, tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata, djelimično će se umanjiti. Opšta slika dodatno će se popraviti sa noćnim satima i prolaskom pogoršanja.

U srijedu će u Bosni i Hercegovini preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između dva i sedam, na jugu zemlje do 10, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21 stepen.

U četvrtak će u Bosni i Hercegovini biti sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između četiri i devet, na jugu do 11, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22 stepena C…

Čitaj još:   ISTINITO ILI NE: U jednom dijelu Srbije, običaj je da muž spava sa svastikom...

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more