IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KAKVO VRIJEME NAS OČEKUJE ZA BAJRAM? Prognoza do 19. aprila… (foto)

Do kraja prognoznog perioda izgledno je stabilno vrijeme…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 08, 04. 2024…09: 42… KAKVO VRIJEME NAS OČEKUJE ZA BAJRAM? Prognoza do 19. aprila… (foto)

Danas se u BiH očekuje sunčano vrijeme. Srednjoročnu prognozu do 19. aprila objavio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ).

Polje povišenog zračnog pritiska i topla zračna masa s juga, narednih dana diktirat će vremenske prilike u Bosni i Hercegovini. 

Vjetar u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne jugozapadni, a u ostatku zemlje istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, a najviša dnevna od 24 do 30 stupnjeva.

Sutra će preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, a najviša dnevna od 24 do 30 stupnjeva.

– Do 10. aprila prognozira se sunčano i toplo vrijeme, posebno na sjeveroistoku Bosne. Od 11. do 13. aprila (dani Bajrama) očekuje se pogoršanje uz kratkotrajne padavine i blagu promjenu temperaturnog režima u smislu nešto nižih vrijednosti- naveli su iz FHMZ.

Čitaj još:   KOLINDA, OPET HIT: Vatreni primali golove, presjednica se rasplakala...

Potom, dodaju, od 14. do 19. aprila, odnosno, do kraja prognoznog perioda, izgledno je stabilno vrijeme uz natprosječno visoke temperature zraka.

Do 10. aprila, u Bosni minimalne jutarnje temperature kretat će se od 9 do 14, u Hercegovini od 11 do 16 stepeni, danju u većem dijelu Bosne i Hercegovine do 28, samo na sjeveru odnosno sjeveroistoku Bosne do 30 stepeni.

Od 11. aprila do kraja prognoznog perioda, očekivane temperature zraka tokom jutra kretaće se od 7 do 12 u Bosni, u Hercegovini od 9 do 14, a maksimalne u Bosni do 21 u Hercegovini do 25 stepeni.

U srijedu do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab do umjeren u Bosni sjeverni, a u Hercegovini, veći dio dana, jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, a najviša dnevna od 16 do 22, na jugu zemlje do 26 stupnjeva.

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more