IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NENAD Čanak: Srbija osporava rezoluciju o Srebrenici, jer su učesnici genocida i dalje među nama… (foto)

Srbija osporava rezoluciju o Srebrenici najviše iz razloga što su živi mnogi koji su bili uključeni u genocid u Srebrenici i koji su dio udruženog zločinačkog poduhvata – poručio je Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.

NOVI SAD: Regija, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 08, 04. 2024…00: 42… NENAD Čanak: Srbija osporava rezoluciju o Srebrenici jer su učesnici genocida i dalje među nama… (foto)

O odnosu Vučića i Dodika, Čanak smatra da se umnogome zasniva na tome kako će diktirati Rusija.

test

“Skupština Srbije je kada sam ja bio poslanik usvojila jednu deklaraciju kojom se osuđuje zločin u Srebrenici, onako kako piše u presudi suda, a u presudi piše da je bio genocid. Tada je bilo jasno da je to to, da tu nema neke velike dileme šta se dogodilo u Srebrenici.

Zato što je najveći broj ljudi koji je učestvovao u tome tu, oni su tu, jednostavno, to je pokušaj zataškavanja svega na način koji je poznat. Onako kako je bilo i u Njemačkoj poslije Drugog svjetskog rata”, naveo je on.

Čitaj još:   NIKOLA Zirojević: DRITAN Abazović NERVOZAN, čeka ga prvo sud građana 11. juna... (foto)

Na pitanje da li usvajanje rezolucije o Srebrenici može izazvati otcjepljenje RS-a, onako kako je to Željka Cvijanović opisala, Čanak je rekao da može ako ruska agentura bude pokrenula oružane sukobe u BiH da skloni pažnju od Ukrajine, kao što su natjerali Hamas da uđu u Izrael.

O odnosima Rusija – Bosna i Hercegovina, Čanak kaže da je Milorad Dodik čovjek kojem Vladimir Putin najviše vjeruje.

“Dodik non-stop ide u rusiju i prima naređenja, on je najpovjerljiviji čovjek na Balkanu, Putin Vučiću ne vjeruje, a Dodiku potpuno vjeruje jer je njegov alat kao i Kusturica”, smatra Čanak.

O odnosu Vučića i Dodika, Čanak smatra da se umnogome zasniva na tome kako će diktirati Rusija.

“Vučić se boji aktivacije ruske agenture u Srbiji koja će mu doći glave u političkom smislu, a u fizičkom smislu isto vrlo vjerovatno, jer je to ruski način, silaskom s funkcije idete u grob. Vrlo je malo penzionera”, zaključuje NENAD Čanak.

izvor Standard.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more