IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VIDEO S ROČIŠTA U SUDU BIH: SUTKINJA ‘NATJERALA’ DODIKA DA USTANE U SUDNICI… (foto)

Na suđenju predsjedniku bh. entiteta RS Miloradu Dodiku i bivšem direktoru Službenog glasnika ovog entiteta Milošu Lukiću za nepoštovanje odluka visokog predstavnika, Tužilaštvo Bosne i Hercegovine uložilo je danas set materijalnih dokaza.

Sudinica Sena Uzunović je odbila prijedlog Tužilaštva da se u dokaze uvrsti 30 novinskih članaka, kojima je Tužilaštvo namjeravalo dokazati umišljaj optuženih. Uzunović je kazala da novinski članci ne mogu biti dokaz.

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 29, 04. 2024… 17: 52… VIDEO S ROČIŠTA U SUDU BIH: SUTKINJA ‘NATJERALA’ DODIKA DA USTANE U SUDNICI… (foto)

Tužilac Nedim Ćosić u spis je uvrstio odluke visokog predstavnika Christiana Schmidta kojima se spječava stupanje na snagu Zakona o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda BiH, kao i Zakona o izmjeni Zakona o objavljivanju zakona i drugih propisa RS, koje je Narodna skupština RS usvojila na sjednicama održanim u junu 2023.

Čitaj još:   "HVALA TI, BRATE XI": Kineski radnici fabrike u Srbiji ubijaju mačke kako bi pripremili obrok? (snimak koji uznemirava)

Na početku ročišta sutkinja je prozvala Dodika na šta je on podigao ruku. Sutkinja ga je potom upozorila da kada se obraća Sudu potrebno je ustati.

  • Pa, javio sam se. Tu sam – rekao je Dodik te se podigao sa svog mjesta. (A. J.-Dž.S.K.)

Video pogledajte i OVDJE.

izvor Hayat.ba

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more