IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PODGORICA, Sjednica Skupštine bez opozicije: Adžić, podnio ostavku na poslaničku funkciju… (foto i video)

Počela je posljednja ovogodišnja sjednica Skupštine Crne Gore…

PODGORICA: Crna Gora, vijesti, ponedeljak, 28.12.2020…19: 31…PODGORICA, Sjednica Skupštine bez opozicije: Adžić, podnio ostavku na poslaničku funkciju… (foto i video)

Počela je posljednja ovogodišnja sjednica Skupštine Crne Gore.

Poslanica Maja Vukićević podnijela je zahtjev da učestvuje na sjednici online, a zahtjev joj je, kako je naveo Bečić, usvojen.

Poslanik Demokrata Boris Bogdanović rekao je da neće niko blokirati Skupštinu dok su oni u njoj.

On je predao zahtjev za utvrđivanje kvoruma, a predsjednik Aleksa Bečić je, nakon prozivke, kazao da postoji kvorum.

Sjednici ne prisustvuju poslanici opozicije.

Filip Adžić podnio je ostavku koju je Skupština konstatovala. Uslijedila je pauza da bi DIK podnijela izvještaj o popunjavanju upraženog poslaničkog mjesta.

Skupštinu možete pratiti uživo na našem portalu.

Iako je bilo najavljeno pet tačaka dnevnog reda, poslanici će, kako je juče i potvrdio potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, raspravljati i o Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Čitaj još:   BRAVO, VELIKI DAN ZA TURSKU EKONOMIJU: Ništa više neće biti isto… (foto)

Osim tog zakona, poslanici će se izjasniti o predloženim odlukama o obrazovanju odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu i izmjenama Poslovnika Skupštine Crne Gore, o Prijedlogu zakona o izmjeni Zakona o radu, o prijedlozima finansijskih i planova rada za 2021. godinu nezavisnih regulatornih tijela – agencija za elektronske medije, za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost, za energetiku i regulisane komunalne djelatnosti, za nadzor osiguranja i Komisije za tržište kapitala.

Na dnevnom redu naći će se izbori i imenovanja, a poslanici bi trebalo da se izjasne i o kandidatima za vrhovnog državnog tužioca Lidiji Vukčević i Danijeli Marković.

Izvor Antena M

PODGORICA: Zaraženo 100 nastavnika virusom korona … (foto i video)

Iz Gradskog odbora Sindikata prosvjete Podgorica saopštili su da su Read more