IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŠOK ČEDA JOVANOVIĆA: “Jovana, da te neko maltretira a muž Željko ti u bolnici, kao vaš prijatelj, i njega bih premlatio!” (foto i video)

Lider LDP- a objasnio je šta se dešavalo u julu prošle godine, kada je reketom za tenis napao muškarca u fitnes centru…

BEOGRAD: Regija, Zanimljivosti, vijesti, srijeda.08.04…13.45… ŠOK ČEDA JOVANOVIĆA: “Jovana, da te neko maltretira a muž Željko ti u bolnici, kao vaš prijatelj, i njega bih premlatio!” (foto i video)

Čedomir Jovanović,predsjednik Liberalno demokratske stranke isto vrijeme savjetnik Željka Komšića, člana Predsjedništva BiH, jutros je u jutarnjem programu televizije K1 komentirao jučerašnju vijest prema kojoj je Osnovni sud u Beogradu izdao nalog za njegovo prvođenje. Prema tim navodima, Jovanović će biti priveden u vezi s incidentom iz jula prošle godine, kada je teniskim reketom udarao muškarca koji je, kako je rekao, maltretirao njegovu suprugu Milicu i nezakonito joj oduzeo fitnes centar.

“Tvrdnje da će mene policija privesti su smiješne i apsurdne, jer mene i moju porodicu već 20 godina 24 sata dnevno čuva policija”, rekao je na početku razgovora Jovanović.

Rekao je da mu nije uručen nijedan od tri poziva za saslušanje koja su mu, navodno, poslana. Kada mi je poslan prvi poziv, u oktobru, ja sam bio u bolnici i borio se za život, jer mi se vratila upala pluća. Drugi put nisam bio u Srbiji nego sam krajem marta ove godine bio u Mostaru”, objasnio je Jovanović. 

“Oni hoće da me uvuku u taj svoj svinjac, i prikažu kao ludaka i kriminalca koji teroriše ljude po Beogradu”, kazao je i upitao: “Zamislite šta će o meni misliti ljudi u Sarajevu, Zagrebu, Evropi kada pročitaju kako bježim od zakona i kako me policija namjerava privesti zbog nepoštivanja suda!”

ZAŠTO SAM TUKAO REKETOM

Lider LDP-a potom je objasnio šta se dešavalo u julu prošle godine, kada je reketom za tenis napao muškarca u fitnes centru. 

“Taj fitnes centar je napravila moja supruga i jedan je od najboljih objekata te vrste u regiji. Taj dečko je sin njenog oca iz prvog braka, završio je neku medicinsku školu i otac je molio moju suprugu Milicu da ga zaposli.

Tokom mog boravka u bolnici, kada sam se jedva izborio za život od posljedica korone, on je promijenio bravu i spriječio Milicu da uđe u svoj posjed. Ja sam odmah po izlasku iz bolnice otišao automobilom do fitnes centra i udario ga dva puta malim reketom kojim sam se poštapao, a kojim se, inače, koristi moja kćerka…

Čitaj još:   HOROR: LAŽNA DAČIĆEVA KUMA, PLAĆALA PREBIJANJE NEDUŽNIH LJUDI...

On je pobjegao niz ulicu i žao mi je što nisam bio u stanju da trčim, jer bih ga još udarao i nanio mu teže povrede. Inače, prije 5-6 mjeseci, Privredni sud je presudio da je moja supruga vlasnik tog fitnes centra”, kazao je.

Na konstatciju voditeljice Jovane Joksimović da fizičko nasilje nije način da se rješavaju problemi, Jovanović je rekao da je to bio jedini način da zaštiti svoju porodicu od napasnika.

“To je bila poruka svima onima koji namjeravaju udariti na moju porodicu. Znate šta, Jovana “, obratio se Jovanović voditeljici Joksimović, “ja bih isto tako postupio da neko zlostavlja tebe, dok je tvoj muž Željko (poznati pjevač, op. “SB-a”) u bolnici, jer smo prijatelji. Takav sam čovek i porodica i prijatelji su mi svetinje.”

Čedomir Jovanović je demantovao tvrdnje nekih medija da iza ovog najnovijeg napada na njega stoji Aleksandar Vučić kazavši kako je besmisleno vjerovati da je predsjednik Srbije dok je jučer primao vakcine u nekom selu u Srbiji razmišljao kako da napakosti Čedi Jovanoviću.

MILOŠEVIĆA SU U HAAGU UBILE TABLETE 

“Ali, postoje krugovi koji su aktivirali i probudili nakon prikazivanja serije ‘Porodica’ u kojoj se govori o mojoj ulozi u predaji Slobodana Miloševića i oni traže da me se zbog toga kazni. Advokat Toma Fila izjavljuje kako sam ja dobio 60 miliona eura za hapšenje Miloševića?! Neki dan sam gledao Ivicu Dačića na jednoj televiziji kako njače da mene treba uhapsiti. Pa, hajde, uhapsi me već jednom! To govori Dačić, koji je bio ministar u Vladi Vojislava Koštunice, koja je tokom svog mandata izručila najviše Srba u Haag.”

Čedomira Jovanovića u dijelu političke javnosti i medija posljednjih dana optužuju da je posredno odgovoran i za smrt Slobodana Miloševića tokom suđenja u Haagu.

“Za Miloševićevu smrt su krive tablete za hipertenziju koje je uzimao krijući od službenih ljekara. Te mu je tablete tajno donosila njegova supruga Mirjana Marković, koja je planirala kako će zbog visokog krvnog pritiska kojeg ljekari u Haagu ne mogu sanirati, Miloševiću biti dozvoljeno liječenje u Moskvi, gdje je ona tada živjela. Njen muž je znao za taj plan, on je svjesno uzimao te tablete na njen nagovor”, otkrio je Jovanović tajnu smrti bivšeg srpskog diktatora u zatvorskoj ćeliji u Scheweningenu.

Čitaj još:   "UTISAK NEDELJE": Prisluškivanje Vučića je zamajavanje javnosti... (foto)

“Kada mu je pozlilo u beogradskom zatvoru, Milošević je tražio da ga isključivo ja odvedem u bolnicu. Tako je i bilo, ja sam sjeo s njim u automobil i odvezao sam ga u VMA. Ja sam mu obećao da će njegova porodica biti zaštićena i tako je i bilo. Mirjana Marković misteriozno napustila Srbiju i otputovala u Rusiju nekoliko dana prije ubistva Zorana Đinđića. Ona je znala da će Zoran biti ubijen zato je i poblegla iz Srbije”, kazao je Čedomir Jovanović u razgovoru za K1 televiziju.  

(“SB”, K1)