IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VUČIĆU BUDI SPREMAN: Grčki ministar stiže u Prištinu, kao Lajčak i Palmer! (foto i video)

Posjeta Dendiasa događa se u vrijeme intenzivnih najava da je moguće brzo priznanje Kosova od strane Grčke, pa je svakako veoma zanimljivo šta će biti saopšteno tokom boravka grčkog ministra u Prištini…

BRISEL: Svijet, Zanimljivosti, vijesti… ponedeljak, 31.05. 2021…00. 19… VUČIĆU BUDI SPREMAN: Grčki ministar stiže u Prištinu, kao Lajčak i Palmer! (foto i video)

Grčki ministar spoljnih poslova Nikos Dendias boraviće u zvaničnoj posjeti Prištini u petak, 4. juna, gdje će se sastati sa zvaničnicima u Prištini, prenosi Ekonomija onlajn. Prema pisanju kosovskih medija, Dendiasa će na aerodromu u Prištini dočekati ministarka spoljnih poslova Donika Gervala.

Nakon toga, u 10.40 časova, Dendias će imati sastanak sa Gervalom, nakon čega će održati zajedničku konferenciju za medije.

Grčkog ministra će nakon toga primiti predsjednica Kosova Vjosa Osmani, a nakon toga će se sastati sa predsjednikom parlamenta Gljaukom Konjufcom.

Prema planu posjete, grčki ministar će se sastati i sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem.

Čitaj još:   DETALJI AKCIJE "Kolonija": Brojni uhapšeni, sumnja za krađe, zloupotrebe, nađena droga i oružje... (foto)

Posjeta Dendiasa događa se u vrijeme intenzivnih najava da je moguće brzo priznanje Kosova od strane Grčke, pa je svakako veoma zanimljivo šta će biti saopšteno tokom boravka grčkog ministra u Prištini.

Palmer i Lajčak boraviće na Kosovu u dvodnevnoj posjeti, koja počinje u ponedeljak…

Tokom posjete u ponedeljak i utorak, Palmer i Lajčak sastaće se sa predsjednicom Kosova Vjosom Osmani, premijerom Aljbinom Kurtijem i dvojicom njegovih zamenika, Besnikom Bisljimijem i Donikom Gervalom.

Očekuje se da će se kosovski premijer Aljbin Kurti i predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastati u junu, u nastavku dijaloga.

izvor agencije

“Kratka pamet Draška Stanivukovića, gradonačelnika Banje Luke” (foto)

IZABRAN KAO MANJE ZLO... SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, vijesti… ponedeljak, 26.07.2021… Read more

OSOBINE KOJE NASLEĐUJEMO: Ali i ne možemo da ih promijenimo

Svaki čovjek je makar jednom u životu čuo nešto poput Read more