IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVA GLAVOBOLJA ZA VUČIĆA: Dokazi o pedofiliji u SPC stigli u Briselu, bivši ĐAKON otkrio sve…

Bivši đakon Bojan Jovanović razgovarao je jučer sa predstavnicima Evropskog parlamenta o organizovanoj pedofiliji u Srpskoj pravoslavnoj crkvi i uskraćivanju zaštite i podrške žrtvama.

Kako piše beogradski “Danas”, Jovanović je ukazao da je zbog pandemije koronavirusa razgovor sa predstavnicima Evropskog parlamenta koji su zaduženi za ljudska prava, obavio putem videokonferencijske veze.

– Predstavnicima EP-a dostavili smo dokaze o svim slučajevima pedofilije u Crkvi, koji godinama unazad zavređuju pažnju javnosti, a na koje nadležne institucije uporno šute. Oni su iskazali interesovanje da se pitanje procesuiranja organizovane pedofilije i zaštite žrtava od strane sistema uključi u izvještaj o napretku Srbije ka Evropskoj uniji kada su u pitanju ljudska prava, prava na slobodu vjeroispovesti, reforma pravosuđa i borba protiv organizovanog kriminala – kazao je Jovanović.

Kako navodi, EP je obaviješten da u okviru SPC-a postoji dobro organizovana pedofilska grupa, “ali da je sinergija Crkve i vlasti na čelu sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem otišla tako daleko da država više pita Crkvu nego što svojim zakonima i pravilima uređuje rad te vjerske organizacije”.

Jovanović je evropskim parlamentarcima ukazao i na to da SPC ima jak utjecaj u cijelom regionu.

– Zloupotrebom božanskog mandata, SPC pokušava da se abolira i od pojedinačnih zločina, ali i od učešća u dešavanjima koja su obilježena mnogim krvavim zločinima na ovim prostorima. U cijelom regionu je SPC postao monstruozni konstrukt čiji rad je daleko od božanskog poslanja, već je sveden na želju za moći i bogatstvom, hazardsku mitomaniju i psihotični dogmatizam. Vlast Aleksandra Vučića tom destruktivnom kultu daje vjetar u leđa. Žrtve se moraju sačuvati od zaborava, moraju se osnažiti da što više govore, moraju se detaljno istražiti svi zločini SPC-a, koji zbog istih mora biti adekvatno kažnjen – navodi Bojan Jovanović.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Požar, stanari odmah evakuisani... (foto i video)

Beogradski list podsjeća kako Jovanović godinama ukazuje na pedofiliju i druge malverzacije u Crkvi, a 2015. je u javnost izašao s tvrdnjama da ga je vladika Kačavenda seksualno uznemiravao i tražio da mu dovodi dječake.

Bio je i jedan od šest tužilaca pred Visokim sudom u Londonu protiv SPC-a zbog pedofilije i seksualnog zlostavljanja koje se dešavalo u Srbiji, BiH i Hrvatskoj. Tužba u međuvremenu nije usvojena. Nedavno je objavio knjigu “Ispovijest kako smo ubili boga”, koja, između ostalog, govori o tome kako Crkva zastrašuje i ubija žrtve pedofilije uz pomoć države.

izvor: danas.rs

VUČIĆ kao „balkanski vuk“- OHOLOST NISKOSTI

Sjećate se narodne basne „Vuk i jagnje“? Kad vuk optuži Read more

PROSLAVLJENI SRPSKI VATERPOLISTA VUČIĆU: “Bedo bedna, od bede najbedniji si”(video)

Proslavljeni vaterpolista Danilo Ikodinović prokomentarisao je situaciju iz Leskovca, gde su poljoprivredni Read more