IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SULJAGIĆ ekspresno odgovorio VUČIĆU- NIJE CRNA GORA DRŽALA NA PLATNOM SPİSKU SVE DO JEDNOG OFICIRA OSUĐENOG ZA SREBRENICU

Aleksandar Vučić obratio se danas novinarima povodom svečanosti Dana policije. Pored ostalih pitanja, komentarisao je i Rezoluciju o genocidu u Srebrenici, koju je prije nekoliko dana usvojila Skupština Crne Gore.

Vučić je rekao kako je “potpuno jasno” da je Rezolucija o Srebrenici koju je usvojio crnogorski parlament “protiv vitalnih interesa srpskog naroda”.

“Reagovali smo mirno, nijednu reč nisam uputio niti me zanimaju, daleko im lepa kuća, neka rade svoj posao kako god hoće”, rekao je Vučić i dodao da se Crna Gora na taj način miješa u nešto što se te države ne tiče, jer Srebrenica nije u Crnoj Gori.

Na ovu izjavu predsjednika susjedne Srbije reagovao je Emir Suljagić, direktor Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari.

“Hoće da kaže, šta se oni miješaju u naš genocid? Nije Crna Gora nego Srbija držala na platnom spisku sve i jednog oficira osuđenog za Srebrenicu, kao što im i danas isplaćuje penzije. Ili ubijala svoju djecu da bi sakrila Ratka Mladića”, komentarisao je Suljagić putem Twittera. 

Čitaj još:   ZAŠTO ĆUTE VULIN I VUČIĆ- Juče u Skupštini, danas u PRIBOJU...

Jezik je uistinu kuća bitka. Postoji jako mnogo načina da se ova izjava pročita, ali svaki, doslovno svaki, znači da je Srbija vlasnik genocida u Srebrenici”, napisao je Suljagić, ponovo se osvrnuvši na stavove Vučića. 

izvor: SB  

Čitaj još:   ĆIRO, POSLIJE PORAZA, NAPAO ROBIJA:“Postoji ogroman problem…”
SAMARA: Vučićev sin među kriminalcima na utakmici Srbija- Kostarika…

Fotografije prikazuju Danila Vučića kako navija u grupi ljudi, među Read more

Adil Osmanović u Novom Pazaru: Vučić mora osuditi Dodikove izjave…

Zamjenik predsjednika SDA i ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović, Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more