IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI SNIMCI SA KOSOVA ZATRESLI BALKAN: Pripreme za napad na BANJSKU obavljene u Srbiji, VJEŽBALI PRED VUČIĆEM… (foto, video)

“Vojne vježbe su održane na jednom od najvećih vojnih poligona u Srbiji, najmanje 4 dana prije napada na Banjsku“, rekao je Hodža na konferenciji za novinare.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Kosovo Dželal Svečla rekao je danas da je nedavni teroristički napad Srbije imao za cilj aneksiju sjevera Kosova. Prema njegovim riječima, kroz zaplijenjene snimke koji su zabilježeni dronovima terorističke grupe, vidi se da su pripreme za napad vršene u Srbiji.

“Danas ćemo detaljno vidjeti ne samo teroristički napad na Banjsku već i pripreme ove grupe u trenažnim centrima Srbije. Na ovoj obuci su učestvovali predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar odbrane Srbije Miloš Vučević i načelnik Komande Kopnene vojske Milan Mojsilović. Vučić je pokušao da sakrije činjenicu da je Srbija umješana u organizaciju ovog napada“, rekao je kosovski ministar povodom javne prezentacije zaplijenjenih snimaka. 

On je rekao da su snimak zabilježili dronovi terorističke grupe. Prema njegovim riječima, treninzi su održani u Kopoaniku, na imanju Milana Radoičića.

Čitaj još:   DA LI JE IKO IKADA UŠAO U ČUVENU KUĆICU NA DRINI: Mnogi su je drugačije zamišjali, EVO KAKO IZGLEDA UNUTRA! (foto)

Generalni direktor kosovske policije Gazmend Hodža rekao je da je sprovedenim istragama konstatovano da je teroristička grupa koja je 24. septembra napala kosovsku policiju u Banjskoj već duže vrijeme trenirala na teritoriji Srbije.

Hodža je rekao da je grupa vježbala u prostoru hotela Grej na Kopaoniku, koji je vlasništvo Milana Radoičića, a vježbala je i na najvećem vojnom poligonu u Srbiji u “Pasuljanskim livadama”. On je rekao da je Srbija grupi stavila na raspolaganje logistiku i infrastrukturu za obuku.

“Na osnovu dostavljenih podataka, ispostavlja se da je centar terorističke grupe bio Kopaoniku, odnosno prostor koji je vlasništvo Milana Radoičića. Vojne vježbe su održane na jednom od najvećih vojnih poligona u Srbiji, najmanje 4 dana prije napada na Banjsku“, rekao je Hodža na konferenciji za novinare.

U nastavku pogledajte snimak dronom koji su od srpskih terorista zaplijenile kosovske snage i koji pokazuje kako je uvježbavan nedavni teroristički napad:

izvor: hayat.ba

Čitaj još:   PRIŠTINA:TAČI, potpisao zakone o formiranju Vojske Kosova...
SAMARA: Vučićev sin među kriminalcima na utakmici Srbija- Kostarika…

Fotografije prikazuju Danila Vučića kako navija u grupi ljudi, među Read more

PODGORICA Slanje vojnika na KOSOVO nije neprijateljski čin…

SVAKAKO DA Uoči Samita Zapadnog Balkana u Londonu, koji se Read more