IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

IDE STROGO KAŽNJAVANJE U NJEMAČKOJ: Uvode drastične kazne, bačeni opušak koštat će 250 eura… (foto, video)

Njemački glavni grad Berlin muku muči s ilegalnim odlaganjem otpada. Zbog toga su pojedini političari predložili visoke kazne za ilegalno odlaganje otpada.

BERLIN: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 03. 03. 2024… 09: 12… IDE STROGO KAŽNJAVANJE U NJEMAČKOJ: Uvode drastične kazne, bačeni opušak koštat će 250 eura… (foto, video)

U Berlinu je sve veći porast ilegalnog odlaganja otpada stoga po najnovijem prijedlogu političara će porasti i kazne…

Političari u Berlinu planiraju znatno povećati kazne za ilegalno odlaganje otpada u ovom gradu. Proizlazi to iz prijedloga zastupnika CDU-a i SPD-a koji je dostupan njemačkim medijima i o kojem će se raspravljati u Zastupničkom domu.

Ilegalno bacanje opušaka, plastičnih vrećica ili jednokratnih čaša uskoro bi građane moglo koštati 250 eura– umjesto dosadašnjih 55 eura.

Promjene su hitno potrebne, kaže zastupnik CDU-a, koji je pomogao u kreiranju novog kataloga kazni: “Milioni eura poreznih obveznika potrošit će se na zbrinjavanje ilegalno odloženog otpada”, rekao je zastupnik.

  • Trend je u naglom porastu. Samo za 2023. očekuje da će troškovi Berlinske gradske čistoće (BSR) doseći 12 miliona eura. “Tu su i troškovi za privatne osobe, posebno poljoprivrednike – kaže, piše Fenix-magazin.
Čitaj još:   Patriote CRNE GORE i poruka Amfilohiju: Na Cetinju i Lovćenu se graditi neće... (foto)

BSR primjećuje da ljudi nemarno bacaju otpad na nogostupe ili ilegalno odlažu glomazni otpad na ulice. Zbog toga je stanje čistoće ozbiljno narušeno, rekao je glasnogovornik komunalnog poduzeća.

PLANIRANE VISOKE KAZNE

I zato, poručuju iz koalicije, odvoz ilegalnog glomaznog otpada uskoro više neće koštati 150 eura, već 4.000 eura. Za više od jednog kubika otpada cijena raste na 8.000 eura.

Kazna za nezakonito zbrinjavanje rabljenih guma uskoro više ne bi mogla koštati 800, već 3.500 eura za svaku gumu. Ako vlasnik psa ne ukloni izmet svoje životinje, prema planu treba platiti kaznu od 80 eura. Prethodno je kazna za ovo bila 55 eura.

Političari ne žele samo povećati kaznu za postojeće prekršaje – već smatraju kako treba dodati i nove.

BONUS VIDEO: Europe to Ban Cigarette Butts to Tackle Pollution, Addiction

izvor Večernji List.hr

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more