IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Večeras zalaskom sunca nastupa Nova 1440. hidžretska godina…

Muslimani večeras sa zalaskom sunca dočekuju novu 1440. godinu prema hidžretskom kalendaru…

ISTANBUL:, Svijet, Putovanja, Zanimljivosti, Vijesti…ponedeljak, 10.09.2018…12.41..Večeras zalaskom sunca nastupa Nova 1440. hidžretska godina…

Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, Uprava za vjerske poslove, obavještava vjernike i javnost da je po Takvimu Rijaseta Islamske zajednice, prvi muharrem Nove 1440. hidžretske godine u utorak 11. septembra 2018. godine.

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović je povodom nastupanja nove 1440. hidžretske godine uputio čestitku muslimanima u BiH i dijaspori u kojoj se kaže:

“Muslimani u Bosni i Hercegovini i svijetu večeras sa zalaskom sunca dočekuju novu 1440. godinu prema hidžretskom kalendaru. Prisjećanje je to i na veliki događaj iz historije islama kada je posljednji Božiji poslanik morao utočište iz paganske Meke potražiti u malom gradiću Jesribu, budućoj Medini”, podsjetio je reis Kavazović.

Čitaj još:   SARAJEVO CIK OBJAVIO PRELIMINARNE REZULTATE: U Predsjedništvo idu Džaferović, Dodik i Komšić

Poslanik, a.s., je putem hidžre, kako stoji u poruci Kavazovića, krenuo u potrazi za slobodom i pravdom “podsjećajući nas sve da napretka za pojedinca ali ni za zajednicu nema u društvu koje na ovim principima ne počiva”…

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši